Написаха ода за Доган без ДС

Pavlov-i-Dogan

Ръководството на етническата турска партия ДПС декларира готовност „да се освободи от всичко онова, което не споделя основополагащите идеи и ценности на ДПС и което пречи на партията да продължи напред“.

В специална декларация по повод 26-та годишнина от създаването на партията нейното ново ръководство посочва, че че единствено активното му участие в политическия живот на България „може да осигури адекватна позиция по отношение на новите предизвикателства пред страната“.

Декларацията, според анализатори, представлява своеобразна ода за почетния председател Ахмед Доган, който е възхвален за своето „политическо визионерство“ и „сензитивност“.

Централният съвет на Движението за права и свободи отчита също така „година на политическо напрежение и болезнени вътрешнопартийни процеси“ в декларацията си по повод 26-тата годишнина от основаването си.

„Установяването на българския етнически модел, благодарение на политическото визионерство на основателя и почетен председател на ДПС д-р Ахмед Доган, допринася за ускоряване на процеса на членство на България в европейските и евроатлантическите структури. Никой не може да отрече активната роля на ДПС за успешната ни европейска и евроатлантическа интеграция“, пише в декларацията.

ЦС на ДПС дори описва като „безспорно две от най-успешните правителства на Прехода“ кабинетите на Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев, в които партията участваше като коалиционен партньор и дори мандатоносител (2005-2009).

В декларацията обаче не се споменава, че по-голямата част от старото и новото ръководство на ДПС са били агенти на тайната комунистическа полиция Държавна сигурност, а някои от тях са предавали активно своя етнос по време на т. нар. Възродителен процес.

Не се споменава също така активната роля на Ахмед Доган за свалянето на правителството на СДС с премиер Филип Димитров и поставянето на негово място на т. нар. „правителство на Мултигруп“, по време на което беше създаден олигархичният модел.

За сметка на това ръководството на ДПС хвали „сензитивността на почетния председател“, благодарение на която партията се доказала като „единствената политическа формация, която успява ясно да дефинира проблемите на времето и да предлага насоки за разрешаването им“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s