Руснаците са по-щастливи от когато и да било

result-2Правителствената агенция ТАСС цитира държавните социолози, че „руснаците са по-щастливи от когато и да било“.

Според проучването, „процентното съотношение на руснаците, които се чувстват щастливи, достигна историческия си максимум за целия период, през който се извършват изследвания“.

Нивото на щастието на руснаците, по субективни преценки, достигна 85% – максималния показател за годините, през които се извършват подобни изследвания, показаха резултатите от допитване на Всерусийския център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ), съобщи ТАСС.

Този процент е висок във всички социално-демографски групи, се казва в съобщението. Индексът на щастието (в диапазона от минус 100 до 100 пункта) е 72 пункта, при 66 през 2016 г., 48 през 2010 г. и 17 през 1990 г.

Щастливи правят руснаците преди всичко семейството и децата – 32% от анкетираните се чувстват щастливи благодарение на семейството си, като въпросният показател е нараснал с 12 на сто през последните 6 месеца, а други 19% – благодарение на децата си.

За 21 на сто от интервюираните доброто самочувствие е необходимо условие за щастието. Удовлетворение от живота носи на руснаците също хубавата работа – 14%.

Нещастни правят руснаците материалните трудности – 9 на сто, ниските заплати – 6% и лошото самочувствие – също 6 на сто.

Резултатите от анкетата показват, че 50% от руснаците посочили равен брой щастливи и нещастни хора в обкръжението си. При това 35 на сто смятат, че повечето от познатите и близките им са щастливи. Допитването е извършено между 31 март и 2 април 2017 г.

Всичко това въпреки обективните факти, че населението на страната през тази година е обедняло с 6% в сравнение с миналата година, докато реалните доходи са спаднали с повече от 25%. Но, както казваше един известен германски политик: Най-много се лъже след лов и преди избори.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s