Гавра на Путин с историята (ни), дойде и от френска земя

Може да е “слаба утеха” за безсилието на България пред руските подигравки, но Путин продължи с провокациите си на историческа основа и във Франция.

Там успя с един камък на удари и украинците и …отново българите, говорейки за Ана Киевска като за “руската френска кралица Ана”, която сближавала народите на Русия и Франция (от времето, когато не Русия, а Москва дори не е същуствувала, за разлика от Киев и България, откъдето е родословието на правнучката на Симеон Велики Ана).

От президентската администрация в Киев реагираха с обръщение към французите да не вярват на фалшификатора Путин. Интересен подход, трябва да се признае.

За разлика от реакциите на български политици срещу азбукарската провокация на Путин срещу България от 24 май, украинските власти явно демонстрират реализъма в преценката на ситуацията, при която няма смисъл да си хадят думите срещу руския самодържец.

Прескачат самия Путин и руснаците и се обръщат директно към французите. Защото знаят, че няма да накривят на Путин шапката (на Мономах – също руска кражба на история в Кремъл, където се съхранява този фалшификат, смятан от фалшификаторите за символ на създаването на Русия като приемник на Византия, макар е да тюбетейка, доукрасена в по-късни години). https://inforesist.org/u-poroshenko-otvetili-na-provokatsiyu-putina-o-russkoy-anne-yaroslavne/

Коментаторът АВН написа в ivo,bg по този повод:

“Отдавна е време ние, БЪЛГАРИТЕ, да отговорим достойно на домогванията на руските крадци на историята ни:

АНА КИЕВСКА, правнучка на българския цар Симеон Велики, родена в Киев, става кралица на Франция след брака си с Крал Анри I.

Аnne de Kiev носи като сватбен подарък т.нар. Реймско Евангелие, изработено във Велики Преслав. Евангелието е с 30 страници на преславската обла Глаголица, а останалите страници са на новата тогава Кирилица.

Рядко художествено произведение, куриозно с това, че ВСИЧКИ ФРЕНСКИ КРАЛЕ след нея – от Филип I, нейният син (многозначително е името!), до императора Наполеон Бонапарт, са се заклевали пред това Евангелие с Български Букви при своята коронация.

Днес това Евангелие се намира в музея на катедралата в Реймс. Вчера фашисткият диктатор Путин си е позволил да я нарича “руската френска кралица”, гад мръсен!”

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s