Италиански вестник съобщи името на третия нападател от Лондон

_96346072_hi039873883Италиански вестник съобщи името на третия нападател от Лондон бридж. Според „Кориере дела Сера“ това е роденият в Мароко Юсеф Загба.

Той е бил спрян от властите в град Болоня, когато се е опитвал да замине за Сирия. Според вестника, италианските власти са съобщили за Юсеф Загба на своите колеги от Великобритания.

В съобщението си лондонската полиция каза, че Загба не е бил обект на интерес нито за полицията, нито за контраразузнавателната служба МИ-5.

„Кориере дела Сера“ пише, че родителите му живеят заедно известно време в Мароко, а след раздялата майката се завръща в Италия. Синът ѝ не живее с нея, но няколко пъти идва на гости.

През 2016 г. обаче, когато опитва да замине за Сирия, е задържан и обвинен във връзки с международния тероризъм. След като е оправдан, е поставен под наблюдение на службите. В момента на атаката е нает на работа в лондонски ресторант.

При задържането му в Болоня Загба има само раница на гърба и си е взел еднопосочен билет до Истанбул. На телефона му властите намират религиозно съдържание, но не и данни за връзки с радикални ислямисти.

Независимо от това той е заподозрян, че е „чуждестранен боец“. Пуснат е само по липса на достатъчно доказателства. Вестникът не дава подробности за постоянния му адрес от последната година, но се знае, че последно е бил в Италия в края на миналата година.

Лондонската полиция потвърди официално името на третия терорист.

Късно в понеделник Скотланд ярд съобщи имената на другите двама нападатели, които в събота вечер убиха в Лондон седем души.

27-годишният Хурам Бут е бил женен с две деца и е живял в Баркинг в източен Лондон.

Скотланд ярд съобщи, че той е бил известен на полицията и МИ-5, но не е имало данни, че подготвя терористична атака.

Другият нападатели е Рашид Редуан на 30 години. Тримата терористи бяха застреляни от полицията, след като причиниха смъртта на седем души и раниха други 48.

Те започнаха да мачкат с знает микробус пешеходци на Лондон бридж, след което атакуваха с ножове хора в района на пазара Боро.

Здравната служба на Англия съобщи, че 36 души са все още в болница, като 18 от тях са в критично състояние.

От полицията съобщиха, че Бут е британски гражданин, роден в Пакистан, докато Редуан, който също така е живял в Баркинг, е от мароканско-либийски произход.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s