Персоналът трябва да се усмихва винаги. Дори когато го посрещат с шут в главата…

Днешният ден ще остане паметен за българския туризъм и за визията на представителите на властта и бранша за развитието му.

Първо в ефира на бТВ кметицата на Каварна Нина Ставрева ни обясни, че автографите върху автомобила на общината на легендите на рока, гостували на черноморския град, всъщност са „увредили общинско имущество“.

Изявата на председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин по Нова телевизия бе не по-малко впечатляваща.

Според него навсякъде по света ставали „инциденти“ като този, при който 53-годишен шведски турист изрита без никаква причина в главата камериерка, докато тя чисти фоайето в хотел в Слънчев бряг.

„Най-хубаво би било този случай да отшуми по-бързо, за да не загубим скандинавските летовници“, смята шефът на хотелиерите.

„Шведските туристи са много чувствителни. Преди години имаше един случай – беше убит един барман. И те се обидиха, направиха бойкот и пет години не стъпиха тука. А бедна България не може да си позволи да загуби този пазар“, смая с прозренията си Рагин.

И продължи да очертава профила на туристическата услуга, която страната ни, според него, трябва да предлага:

„Клиентите са 17 типа и те винаги трябва да бъдат посрещани с усмивка. Неписаните правила са три: „С клиент не се спори“, „Клиентът винаги е прав“ и „Усмивката винаги е задължителна“. Няма как – хората, които работят в сферата на услугите трябва да се съобразяват с всичките тези характери“, обясни безцеремонно Рагин.

Очаквано след тези изцепки родното фейсбук пространство избухна с гневни коментари.

Eто някои от тях:

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s