Как в Русия духат борша

В интернет се завъртя един текст, завъртян така, че да не вземе да обиди с нещо обидчивите руснаци – например руската агресия срещу Украйна е определена в него  неутрално като “събитията”. Познавателното четиво е за нещата, които се предполага, че не знаем за Русия (да им имам самочувствието на анонимните автори!).

И наистина, моя милост научи прелюбопитната подробност, че в руските ресторанти вече не предлагат борш, а същото нещо, наречено обаче вече супа от цвекло, защото боршът се свързва с Украйна.

Unknown

 

Малоумно по отношение на “Малорусия”? Напротив, напълно в духа на кремълската кръчмарска логика.

Ако не знаете – Украйна нападна вероломно Русия с лилави човечета (в цвета на цвеклото), възползвайки се от хаоса в Москва по време на протести, предизвикани от отказа на Китай да изкупи и останалата част от Сибир, т.е. повече от 70 на сто от територията на Русия (макар това да предстои неминуемо).

После Украйна организира мълниеносен референдум на заграбената руска терирория и я анексира, подстрекавайки украинското малцинство в Русия да грабне оръжие и да започне бойни действия срещу законната руска власт чрез украйнско опълчение, въоръжено със самоделни танкове, артилерия и ракети, способни да свалят малайзийски пътнически самолети.

Е, как да не забрани тогава Русия борша като такъв?

По този повод смятам за редно в Русия да забранят и Киевския котлет (от пилешко ли беше или от свинско – вече съм забравил кой беше Московски и кой – Киевски, толкова непростимо се бяха слели в една съветска симбиоза в менюто на ресторант “Крим” в София).

НА СНИМКАТА: Ресторант “Крим” в София – празен, както му се полага поради закономерния бойкот на русофилите, настояващи да се казва вече “Кримнаш” 

83a8cf7e5d2d146adb93ecf2152c4b32

 

Ще бъде добре и напълно основателно руското посолство да връчи протестна нота в София срещу факта, че все още изобщо има такова нещо като ресторант “Крим” в българската столица. Истинското му название вече трябва да е “Кримнаш”.

Още по-сладко ще бъде с тази задача да се заеме палавата Мария Захарова, която обича да танцува казачок в качеството си на говорител на външното министерство напук на всички врагове, които си мислят, че в руската дипломация работят само някакви си кисляци (като посланик Кисляк във Вашингтон, който вгорчи живота на президента Тръмп с изтеклите в медиите пикантни подробности около контактите му с обкръжението на милиардера-президент).

Преди всичко обаче е време Русия да се преименува на Ия, защото Рус е названието на онова държавно образувание в Киев, от което векове по-късно възниква руската империя (по времето на Петър Първи в началото на 18 век). Преди това тя е била Московия. Ако се премахне Рус в знак на протест срещу украинската агресия, остатъкът Ия ще бъде кратко и ясно описание на истината: Империя, съкратено Ия.

Друга империя в наши дни не съществува и като се каже империя, се подразбира именно държавата със сложното и компрометирано от украинските агресори название  Руска федерация, съкратено Русия, за да стане още по-кратко на Ия.

А пък ние, като истински братушки (само на руснаците, а не на някакви си украинци, които всъщност са били мнозинство сред воювалите и загивалите в Руско-турската война 1877-1878 г. поданици на руската империя), ще изтрием названието Трети украински фронт от аналите на историята, в която пише, че точно той е освободил България за втори път – този път от българите, неугодни на Москва през 1944 г.

Аналите, както е известно, трябва да се изтриват периодично ( Решетников не случайно препоръча “чистка” на елита у нас, припомнят анализатори). Това е актуално хигиенно изискване за позата партер, в която днешната българска власт е застанала спрямо винаги готовите да ни освободят по всякакъв начин вечни наши освободители.

Advertisements

One thought on “Как в Русия духат борша

  1. Цвета Кирилова:
    „Всеки български РУСОФИЛ има западен телевизор, гледа американски или турски сериали, слуша американска или английска рок-музика, кара ЕС кола, носи поне 50% западни дрехи, пуши западни цигари, пие уиски, ходи на екскурзия или почивка в ЕС или САЩ (или поне в Гърция или Турция), яде виенски шницел, пица, хот-дог, пие немска, чешка, шведска, австрийска бира и френско, италианско вино, праща децата си да учат в ЕС или САЩ и мечтае той и децата му да живеят там. Но, когато трябва да псуват, псуват с еднакво ожесточение и ЕС и САЩ. В това няма нищо лошо, но ако ядяха картошки и огурци и пиеха водка от спирт, ако носеха валенки и руска конфекция, караха ВАЗ-ове и Москвичи, почиваха на Дон, Волга или в Сибир, пушеха руски кариочки, слушаха частушки, гледаха по руските си телевизори руски сериали, лекуваха се с руски лекарства, наливаха се с руска бира и вина, пращаха децата си да учат в Москва, Петроград, Новгород, Волгоград и мечтаеха да работят в тайгата или Чернобил. Тогава щях да повярвам на псувните Ви! Но след като това е обратното, как да вярвам на вашето лицемерие????

    Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s