Управляващите русофили от ВМРО мълчат за годишнината от страшна разправа със стотици български патриоти

117783-Tito-Dimitrov-02-300x225НА СНИМКАТА: Мосовият убиец на българи Тито се прегръща с московския слуга Георги Димитров

На власт в България днес са коалиционните на ГЕРБ съюзници от ВМРО. Подчертавам, управляващи са. Партийният им шеф Каракачанов е министър не на нещо друго, а на отбраната. “Силов министър”.

Но тези управляващи, които нямат нужда от разрешение за публични демонстрации, не реагират във връзка с неудобната (за любимата им Москва, където е измислен “македонският проблем”) историческа годишнина от масовото убийство на българи, загинали мъченически заради упоритото си нежелание да се подчинят на измисленото от Коминтерна изкуствено “прераждане” на българите в македонци в угода на Сталин.

“Националистите” у нас маркират със знамена, лозунги, походи с факли и прочее зрелища всичко друго, само не и неудобните за русофилията им факти за геноцидния натиск върху българите от страна на съветските “освободители” на България от нейната истинска история. http://www.faktor.bg/bg/articles/ot-redaktora/bkp-ustroyva-karvava-nosht-za-lideri-na-vmro

“Днес се навършват 71 “безпаметни” години от трагичния край на стотици македонски българи, станали жертва на голямата си любов към Македония и Целокупното българско отечество.

На 7 срещу 8 юни през 1946 година Българската комунистическа партия, с решение и по нареждане на Сталин, Димитров и Тито, унищожават последните съпротивителни сили срещу македонизирането на Пиринския край.

През нощта на 7 юни 1946 г. са арестувани в домовете им и откарани в неизвестна посока повече от 200 членовете на Вътрешната македонска революционна организация (ВМРО).

Сред тях са: ЖОРО НАСТЕВ, СТРАХИЛ РАЗВИГОРОВ, ВЛАДО КУРТЕВ, ЙОСИФ МАРКОВ, КОСТА РИЗОВ, ГОШО АТАНАСОВ, МИХАИЛ КАРАЙОРДАНОВ, ЕВТИМ ОРЛЕТО, АТАНАС ПАШКОВ, СТРАХИЛ ТОПУКОВ, МАНЧО ДИМИТРОВ, КРУМ САРДЖЕВ, ГЕОРГИ ХУКЛЕВ, КРЪСТЬО ПИНЗОВ, СТОЯН КАТОШЕВ, ПЕТЪР ГРЕБЕНАРОВ… В сражение загина КИРИЛ ДРАНГОВ.

Някои от тях са избити още в същия ден. Но трагичният край на повечето от тях продължава да е загадка за най-бизките им – техните деца и внуци. Защото когато някой е издевателствал с живота на цели поколения, когато е унищожавал или провалял съдби, едва ли може да се очаква друго освен следите старателно да бъдат заличени…

Смята се, че с одобрението на Москва част от арестуваните са били предадени от отечественофронтовското правителство на България на титовите палачи в Скопие, или откарани в съветски лагери, други са били зверски избити, съсечени или изгорени живи от органите на българската Държавна сигурност…

За семействата им е ясно, че причината е тяхната последователна убеденост в българския произход на населението в Македония, защитата на българщината в Пиринския край и дългогодишната им предана работа за обединение на родината.

Никой от близките им никога не научава истината за тях. Никой опит да се намерят свидетелства за предрешената им съдба не се увенча с успех. На семействата им е забранено да печатат некролози. Тези хора просто се разтопиха във въздуха. Сякаш никога не са живели. В хрониките на съвременната българска история техният казус не съществува”.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: http://www.bulblog.com/кървавата-коледа-за-българите-в-макед/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s