Първата дама във „Фейсбук”: Мили прайдващи, не преигравайте!

Статусът на Десислава Радева предизвика множество коментари в социалните мрежи
Десислава Радева
Снимка: Facebook

Първата дама Десислава Радева публикува пространен коментар в профила си във „Фейсбук” за прайда в София.

Любопитното е, че темата започва от посещение при ветеринар на 6-годишния й котарак Чарли. Ветеринарят попитал дали иска да го изследва за котешки СПИН, за каквото заболяване съпругата на президента не знаела.

„Някак асоциативно се присетих за Прайда и се помолих вътрешно дано участниците се сетят, ей така, между другото, да проведат една ограмотяваща, с елементи на превантивност кампания за ХИВ/СПИН/Серопозитивни, дори и само с листовки”, пише Радева.

„Мили прайдващи, моля ви, не подминавайте факта, че всички сме различни. Независимо дали сме хетеро или хомо ориентирани”, призовава още първата дама.

„Вие сте толкова дискриминирани, колкото българския пенсионер например”, допълва тя.

Радева апелира също „да сме повече българи, отколкото широко скроени космополити”.

Статусът на Десислава Радева
Снимка: Facebook

Ето и целия статус на Радева, който публикуваме без редакторска намеса: 

Заведох 6-годишния ни котарак Чарли на ветеринар – рутинната процедура против бълхи и кърлежи. И така, съвсем между другото, докторът ме попита искам ли да го изследвам за котешки СПИН. Шах с пешката! Даже не ми е минавало през ум, че това заболяване съществува при котките. Попитах: И, ако резултатът е положителен, какво правим? Отговорът беше: Нищо, просто си знаете. Не се лекува! Продължих с въпроса: Заразен ли е за хора, за кучета? Не – отговори симпатичният доктор – Предава се по полов път, само при котките.

Някак асоциативно се присетих за Прайда и се помолих вътрешно дано участниците се сетят, ей така, между другото, да проведат една ограмотяваща, с елементи на превантивност кампания за ХИВ/СПИН/Серопозитивни, дори и само с листовки. Не за друго, а защото статистиката за 2016 година показва, че пътят на инфектиране с ХИВ/СПИН е „39% от новите случаи са се заразили при хетеросексуален контакт, 49% – при хомосексуален контакт, а 12% – при инжекционна употреба на наркотици”.

А прайдът ще го видят много младежи, девойки и невръстни деца.
Като споменах невръстни деца и се сетих за оня виц с Холмс и Уотсън:
– Какъв е този шум на улицата, Джон?
– Гей парад, сър.
– И какво искат?
– Еднополова любов, сър?
– И кой им забранява, Джон?
– Никой, сър!
– Тогава защо крещят?

Отговора го знаете. Представете си, ако е проведен между майка и невръстното й дете…

Всъщност Прайдът за мен иде да покаже, че тези хора искат да изразят своята смелост, и гордост дори, за различност. Достойно за уважение! Смели, разчупващи стереотипа, шарени и весели, минали по един или друг начин под дъгата. Имам доста такива приятели и сме в много добри отношения, с взаимно уважение едни към други. Всеки има право на свой избор. Стига да не пречи на останалите.
Думата ми не е против хомосексуалните, бисексуални, трансджендър и другите производни. А за претенцията им за различност.

Мили прайдващи, моля ви, не подминавайте факта, че всички сме различни. Независимо дали сме хетеро или хомо ориентирани. ДНК-то е еднакво само при еднояйчните близнаци, но дори там в някои случаи има пробойни. Във вените на всеки от нас тече код, различен от този на ближния ни.

Уважавам Ви, но не преигравайте, моля! Никой нищо не Ви е забранил! Вие сте толкова дискриминирани, колкото българския пенсионер, например. Колкото многодетните майки. Колкото хетеро-ориентираните хора дори. (Що не организираме прайд на хетеросексуалните, м?!)

Ако истински желаете да бъдете полезни в обществото, следващият път, освен розови помпони на барабаните си, направете информационни листовки за превенция от ХИВ/СПИН, за рисковите групи, за статистиката в страната и света. Просто давам идея, за да е по-смислено за всички, някак.

Да, животът е прекалено кратък, за да бъде вземан насериозно. Но след нас идват поколения, които ние трябва да възпитаме, да информираме, за да не правят своя избор на сляпо.

П.С. Всъщност, чудя се, дали Вие, апелиращите за толерантност и признание, осъзнахте поне за миг, че денят на Вашия прайд трябваше да е ден за траур, за смирение и покаяние. Защото военен загина в мирно време. И се сля с дъгата (Вашия обетован символ). Трагедия, която пълни сърцата ни със скръб и много, много гняв! Сега е време, мисля, да сме повече българи, отколкото широко скроени космополити. Нищо лично!

Статусът предизвика вълна от коментари в социалните мрежи.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmastoykova%2Fposts%2F10209152231630189&width=500

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fchris.karadjov%2Fposts%2F10154990524999877&width=500

Г-н @PresidentOfBg, да скриете на г-жа Радева клавиатурата, че явно страда от тръмпатит.

Advertisements

One thought on “Първата дама във „Фейсбук”: Мили прайдващи, не преигравайте!

 1. Тая тъпа пачав.а тръгнала да ръси морал?!?
  Като каква си дава мнението? Тя е развела шапкарина от първата му жена, и сега тръгнала да поучава другите?
  Присмял се хърбел на щърбел.
  Още повече ,че в България няма първа дама, и ако изказва някакво мнение ,то си е нейно лично , и няма никаква по-различна стойност и тежест от мнението на клошарите пред президенството.
  Но и спътника ѝ ,който се води „обединител на нацията“ не взема отношения по отношение на тези нейни писанията. Той си има по-важна работа, като се меси в съвсем странични за президентската институция проблеми , като референдума в Трън. Колкото да отбие номера, и да не говори за реалните проблеми, които пряко засягат президентските му правомощия. Общо взето действа не като президент на всички българи , а предимно като партиен президент на БСП, и на цялата шайка задкулисни кукловоди ,които го назначиха да им изпълнява техните прищевки , вместо да е обединителна фигура .
  Но в родната му социалистическа казарма не обучават на обединение , а на подчинение.

  Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s