Специалистка по болтове се оказа говорителка на прокуратурата

Румяна АрнаудоваЗаради лошия път е възможно „да се саморазвият болтовете и да изпаднат два или три от тях“, обясни тази сутрин пред бТВ говорителката на главния прокурор Сотир Цацаров Румяна Арнаудова.

Тя цитира заключението на двамата използвани експерти, чието мнение е цитирано в решението на Военноокръжна прокуратура – София за отказ за образуване на наказателно производство за случая с развинтените болтове на мерцедеса на НСО, който вози председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.

„Няма данни за извършена конкретна намеса от конкретно лице, което да е довело до развинтването на болтове. Затова Военноокръжната прокуратура е постановила отказ“, каза Арнаудова.

Тя обясни какъв е възможният вариант според заключението:

– Да се саморазвият болтовете и да изпаднат два или три от тях;

– Дължи се на пътя и на възможните препятствия по него – дупки, завои и т.н.

Вчера Лозан Панов се отказа от услугите на НСО и обяви, че ще използва автомобил на съда. Заключенията на прокуратурата за болтовете на мерцедеса обаче провокираха вълна от сатирични коментари в социалните мрежи.

„Няма как да коментирам решението на г-н Панов, той има право по закон да се откаже от услугите на НСО, така че това е негово право“, продължи Арнаудова.

„Нямаме основание да считаме, че другите автомобили също имат подобни проблеми“ – така отговори тя на въпрос дали има данни и другите автомобили на НСО да имат подобни проблеми с болтовете на джантите. Прокуратурата не е изпатила и указания на службата, защото това не било в правомощията им.

„Постановлението е изпратено на НСО и ако те преценят, биха могли да се запознаят“.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s