Медиите проспаха свободолюбивото отбелязване на “джулая” в центъра на София

След снощната публикация в ivo.bg за появилия се надпис “БКП са терористи” върху златните букви на благодарност за съветската окупация върху МОЧА в София (не) се случиха досега няколко неща:

Първо: крайно необичайно за бдителните изпълнители на руските указания е самият факт, че са допуснали истината да бъде написана отново върху тази дъска на позора в центъра на столицата, а заедно с това близо денонощие (ако не и повече)  не са изпратили още червените бърсачи на червения надпис.

IMG_20170701_092350-300x225НА СНИМКАТА: Надписът оцеля цяла нощ – своеобразен начин за посрещане на “джулая”, но не на морския бряг, а в центъра на София на 1 юли 2017 г. Как ли ще им се карат на следобърсачите от руското посолство!

Второ: приканих медиите да не пишат глупости за “осъмването на паметника” с нов надпис, защото всъщност той е замръкнал по този начин. Това, че са проспали събитието не означава, че трябва да заблуждават публиката с твърдението, че това “нещо” се е случило току-що. Въпреки това днес се появиха точно такива заглавия…Колко предсказуемо!

Трето: пазителите на съветските традиции от претендиращия да бъде водещ в категорията “жълти” червенеещи медии, като сайтът БЛИЦ, направо са преписали себе си от предишни подобни случаи. Твърдят, че да се напише истината върху лъжата за съветското освобождение на България, било “ вандализъм” и “оскверняване”. Покрай това авторите на стандартната дописка стандартно лъжат, че били първите, които са забелязали “оскверняването” . https://www.blitz.bg/foto/prvo-v-blits-vandalizm-vrkhu-pametnika-na-svetskata-armiya-snimki_news525835.html

А телевизиите, някои от които дори имат днес предавания, наречении “Събуди се”, вероятно ще се събудят по въпроса чак довечера. Ако не им бъде наредено да обявят истината за “фалшива новина”.

Мила (без)родна картинка!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s