БНР се разграничи от Волгин

petar-volgin-388x420Ръководството на държавното Българско национално радио (БНР) разпространи позиция във връзка с думите на журналиста Петър Волгин, който във фейсбук одобри подпалването на крана, демонтиращ паметника „1300 години България“ до НДК.

Напълно одобрявам повреждането на крана, който трябваше да демонтира паметника при НДК. Това е легитимен акт на съпротива срещу престъпните действия на властите в София”, написа в публичния си профил във фейсбук Волгин.

Ръководството на БНР заявява, че написаното от неговия служител Волгин „по никакъв начин не отразява позицията на обществената медия и категорично се разграничава от него“.

Ето цялата позиция на общественото радио:

Във връзка с изявлението на журналиста от БНР Петър Волгин в личния му профил във Фейсбук, в което той одобрява палежа на крана пред НДК, ръководството на Българското национално радио заявява, че написаното по никакъв начин не отразява позицията на обществената медия и категорично се разграничава от него. Моралната и юридическа отговорност за думите си носи единствено и само Петър Волгин„.

Кранът бе подпален в нощта на събота срещу неделя. Повреденото оборудване прекрати демонтирането на паметника, известен сред гражданите с неприличните си названия.

Думите на Волгин в подкрепа на палежа провокираха остри реакции. Много хора задават въпроса дали БНР ще уволни Волгин, дали БСП ще подкрепи този палеж. Според други Волгин трябва не само да бъде уволнен, но с него да се занимава и прокуратурата.

Разследването на палежа продължава. В политически реакции ДСБ припомни, че това са методи на БКП, а БСП отхвърли внушенията, че има нещо общо.

Advertisements

2 thoughts on “БНР се разграничи от Волгин

  1. „…написаното по никакъв начин не отразява позицията на обществената медия“(БНР) и каква точно е позицията на БНР? Обикновено когато кажеш, че позицията ти е различна уточняваш каква е. Ръководството на БНР да не се мислят за големи хитреци.

    Liked by 1 person

  2. Горният коментатор е повдигнал въпроса за „позицията“ на казионното БНР към акта на вандализъм. И след като БНР няма никаква „позиция“ към това, то поне да каже своята „позиция“ им към Волгин. Той поне им е подчинен?!? Или не съвсем?!? И трябва няКОЙ друг ,от КОЙто са зависими, да им покаже „позицията“ им към Волгин? ВЪН!

    Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s