Усетиха ли се германците?

Който иска да живее в Европа, е длъжен да спазва тукашните норми. А който иска изцяло да се забулва, явно не желае да бъде част от европейския свят, пише Райнер Херман във ФАЦ.

default

Щом си решил да живееш в Европа, си длъжен безусловно да спазваш валидните тук норми. Ето защо е правилно решението на Европейския съд по човешките права, според което забраната на пълното забулване на женското тяло не нарушава Европейската конвенция за правата на човека.

Един от основополагащите принципи на Европа е равенството между мъжа и жената, друг такъв принцип утвърждава свободните контакти на гражданите в публичното пространство. А всеки, който крие лицето си, дава с това знак на всички останали, че не желае да бъде част от тази общност.

Тук изобщо не важи аргументът, че жените носели никаб по религиозни причини. Защото повечето жени в мюсюлманския свят носят не бурки, а най-обикновена забрадка. В нашия свят тъкмо степента, в която една жена се забулва, е лакмус за желанието на мюсюлманите да се изолират.

Всяка жена, която носи бурка, явно не иска да е част от този свят, тя се съпротивлява срещу интеграцията. Такива мюсюлмани дори не слушат собствените си ислямски теолози. Защото нека да припомним, че тези теолози изискват от мюсюлманите безусловно да спазват правото в приютилите ги страни.

Райнер Херман, „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг”

http://www.faz.net

Всички права запазени! Frankfurter Allgemeine Zeitung, Frankfurt am Main

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s