Голямото чакане

Генерал Наско, новият лидер на ДСБ, вика по телевизора: „Борисов си отива от политическата сцена и е въпрос на време това да се случи.“

Най-важната задача за властта и “тримата шишковци” тази година, отваря ни очите ген. Наско, е да бъде избран такъв ВСС, който да посочи наследника на Сотир Цацаров. Тоест, Бойко да си избере следващия Цацаров, защото, ако не успее да си избере следващия Цацаров, тежки дни го чакат.

Прав е ген. Наско. Разбира се, това, дето си е харесал „тримата шишковци“ и си ги ползва, гаче сам си ги е измислил, малко дразни, но ние няма да му се му се сърдим. Всъщност, той не ги е откраднал от нас, а от Радан. И в случая се явява като трето добросъвестно лице.

Пък и, честно казано, ние сме склонен да оправдаем всяка интелектуална кражба на политиците. Така, де, все пак нещо научават, макар и по втория начин. А, бе, те живота ни откраднаха, та за една метафора ще им гоним карез…

И за другото е прав. Че Бойко ще си иде и е въпрос само на време. Много е прав. По принцип е прав и в частност е прав. Философски погледнато, всичко във Вселената може да се случи и е въпрос само на време да се случи. Само въпрос на време е Слънцето да изстине. Да намерим зелените човечета или, още по-лошо, те да ни намерят, също е въпрос само на време.

Един нов ледников период също е въпрос само на време. А чета, че некакви испански физици открили, че и изчезването на времето било само въпрос на време – на некакви си милиард години.

Та нема как Борисов да е вечен, все някога и той ще си иде от политическата сцена, па и от всички други сцени. Не знам кога ще стане, но знам, че ще бъде на един голям български празник. В смисъл, че отпътуването на Борисов от политиката ще стане един нов български празник, който ще се чества в бъдеще тържествено. (Това беше виц, но вече не е!)

Защото, както обича да казва д-р Филипов, по-просто нещо на по-високо място не сме имали. И самото сваляне на това просто нещо от това високо място е повод за празнуване, едно ново Освобождение. Много по-важно освобождение, бих казал. Щото едно е да освободиш българите от турците, но далеч по-трудно е да освободиш българите от простотията българска. Така, де, не е ли така? Така е.

„Ако е за Българско, то времето е в нас а ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме.“ Така учеше Апостола. Обърнете внимание – и то нас обръща! Ама как само ни обръща… По гръб направо. Пенсиите, вие със сигурност ме разбирате.

И като се замислиш, този дребен „въпрос на време“ изведнъж прераства в основен житейски въпрос. Въпрос на време беше да си иде Ванчо от Драгалевци. Чакахме и дочакахме. Въпрос на време беше да си иде и мадридския шмекер. И това дочакахме. После чакахме тройната коалиция…

Сега чакаме Борисов. Не се знае колко ще чакаме. Знае се само, че ако чакаме, ще е дълго. Така беше казал мъдрецът: Ако чакате, ще е дълго.

И какво чакаме? Не ми се иска да ви разстройвам, но нямам право да го крия от вас. Чакаме следващото чакане.

Advertisements

One thought on “Голямото чакане

  1. Всичко хубаво написано, но по български. Великолепен хумор, великолепен език, прекрасно чувство за мярка и т.н., но по глобално-български проблематики в политиката – ограничено. Д-рът нарочно или не ( което е по-лошо ) не прави съществена разлика между И.Костов и ББ. А тази разлика е фундаментална днес, защото ако Костов управляваше след 2001г. ( не смея да хипотезирам дори до днес ), с България щеше да има коренна разлика от сегашното и дередже. Което е очевидно, дори не само за аналитичномислещите. Това си е българската педерастия – големи списващи, но не могат да надскочат нещо съвсем дребно – в случая обида или уволнение по времето на или знам ли какво от И.Костов. Понеже има много такива иначе грамотни, но сякш спънати, та още повече кънти как поредният талантлив пишещ се итрополява в канала. Жалко.
    Има и други, разумява се. Примерно Бакалов от е-вестник – отличен поглед, отличен анализ, но вечно ми напомня на 24 часа – с апломб на вече преживял или открил всичко на света или на отхвърлен или дори бит бивш приятел. И естествено сякаш – Костов лош та лош.
    Изглежда слугуването в мафиотските медии никога не остава без последствия.

    Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s