Динко бие за цял народ

динко вълев, ловец на бежанци, ямбол

Мнозина се възхищават на Динко и го приемат като модел за подражание

 

„Малку гу бих затуй дет кради. Малку гу бих. И тьебе дъ фана да крадеш у нас, и на тьеби ш’ти прифърля киримидити“.

Така „Ловецът на бежанци“ Динко Вълев аргументира побоя над свой работник, заради който беше арестуван. После разказа как „малку и бил“ и вече бившата си приятелка, която избяга от него подута и насинена.

Динко очевидно е инициативен – има собствен бизнес, кара скъпа кола, живее в хубав дом, често се изявява по медиите като патриот, който в свободното си време раздава справедливост срещу бежанци и роми.

Доста хора харесват и подкрепят този агресивен мачо с вид на мутра от 90-те – страницата му във Facebook има почти 80 хил. последователи. Хора от всякаква възраст – българи и чужденци – го идеализират и признават напълно искрено, че искат да приличат на него.

„Ловецът на бежанци“ вече участва в реалити формати и ще бъде част от журито на конкурса „Мис Силикон“. За 2 години Динко се превърна в „звезда“, истински инфлуенсър. Жените го харесват, защото е мъжествен и безстрашен.

Подрастващите му подражават, виждайки, че не е нужно да си образован и грамотен, нито да спазваш законите, за да си успешен. По-важното е да имаш кураж, да не се съобразяваш с никого, да можеш да се биеш. Затова и все повече младежи тренират ММА.

Нравоученията на Динко се излъчват на живо в национален ефир, в сутрешния праймтайм. На битите ефирно време не им се полага.

Българите отдавна сме свикнали с боя, той е задължителна част от ежедневието ни и вариант за изход от всяка житейска ситуация.

Бием се по дискотеките или пък по мачове. Възпитаваме с бой жените и децата ни. Бием се по съседски. Раздаваме си шамари, шофирайки по улиците, бием се по площадите на етническа и политическа основа.

Деца бият учителите си, родители – лекарите, които израждат децата им. Работодатели бият подчинените си, понякога – до смърт. Заради една бормашина и две бременни овце, както се случи при жестокото убийство в „Княжево“.

Навремето Вежди Рашидов „респектира“ полицай пред сградата на Столична община заради забележка да си премести автомобила – вместо наказание, получи награда от МВР. Делото за бой срещу общински съветник не попречи на Веселин Марешки стана зам.-председател на Народното събрание.

Така сме свикнали да си решаваме проблемите. Не можеш ли да се биеш, се превръщаш в жертва.

За някои това е патриархално, нецивилизовано, дори дивашко. Но върши работа в държава с неработещи закони и солиден пласт от не особено интелигентно население.

Потвърждава го и самият Динко, който смята побоя над служителя си за напълно нормално и справедливо наказание. Работникът също явно е окей с това, щом продължава да работи при него.

От години хора като Динко са „силните на деня“ в България. Всички се съобразяват с тях, което им дава увереност, че постъпват правилно, дори когато бият другите за удоволствие. Законите не важат за тях, институциите не ги закачат.

И динковците продължават да живеят по този начин, тероризирайки другите.

Макар да беше задържан, „ловецът на бежанци“ едва ли ще бъде съден, въпреки случилото се с работника и приятелката му. Както се казва в онази поговорка: „битият – бит“. Продължението го знаем.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s