Кой изяде суджука?

Webcafe

 

Кой изяде суджука на премиера? Този въпрос тревожи населението след разтърсващата новина, че депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов е изнудвал месопреработвател от Добрич, който му дал 4 тона суджук, 60 килограма телешка пъстърма и филе Елена.

Народният избраник твърдял, че деликатесът е лично за премиера Бойко Борисов, но нито един суджук така и не стигнал до министър-председателя, разбираме от главния прокурор.
Съвсем в духа на ограничаването на касовите плащания, рекетът в Североизтока вече е минал в натура – бизнесменът е месар, значи му искаме колбаси.

Деликатесът е бил даван на траншове, по един тон суджук, закарван с бус до склад на депутата Мартинов. Колбасът бил луксозен, с еленско месо и струвал близо 11 лева парчето. Цялата стойност на рекета е била към 45 хиляди лева.

Но все пак 4 тона са близо 20 хиляди броя суджук, 1 тон – 5 хиляди парчета. Какво е правил Мартинов с толкова много сухо мезе? Ето някои достоверни предположения, с които искаме да помогнем на главния прокурор Цацаров, който вдигна глава от историческия епос КТБ, за да разплете сагата със суджука.

1. Суджукът е трябвал на Мартинов, за да го предложи за символ на българското председателство на ЕС. Всеки от високопоставените гости ще получава по кашон суджук. Преди това деликатесите ще узряват по всички далекопроводи на България, грижливо охранявани от МВР и видни доброволци като Динко и Перата. Вместо трите К-та, които звучат толкова чуждоземно, нашите приоритети могат да бъдат: Суджук, Ракия и Лютеница, съкратено Се – Ре – Ле.

2. Да подари на всеки гласувал за ГЕРБ – това са 21 374 души в Добрич, по един стек суджук, да го запомнят с добро и на другите избори пак да гласуват за него. Все пак Мартинов е бил втори в листатата, със #суджук може да получи преференции и да бъде първи.

3. Да направи рекорд на Гинес като опъне 200 хиляди суджука от Добрич до Ниш да речем. После да повика Ути Бъчваров и да църне хиляда бройки на мега скара в центъра на града.

4. Да организира надяждане със суджук с международно участие – това румънци, сърби, руснаци, молдовци, всички ще дойдат на безплатното надяждане.

5. Да си направи огромен месен басейн, пълен със суджуци и да скача в тях като чичо Скрудж.

6. Да пази суджуците за тежката добруджанска зима, представете си нещо като сцена от Game of Thrones, и в кучия студ да излезе на площада и да зарадва измръзналото население.

7. Да намери собственик на Винпром, когото да изнудва, за да осигури съответното пиене за мезето.

Лошо му се пише на Живко-Суджука, сега като партията оттегли мощната си десница от него, че и от целия партиен актив на Добрич.

Единственото положително в случая е, че в резултат на новината, от петък следобед насам на всяка българска трапеза се режат меса, луканки, шпекови салами, бутове и прочие. Потреблението расте.

Само в ГЕРБ внезапно бройката на вегетарианците се е увеличила лавинообразно.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s