Рибата се вмирисва откъм главата

 

Няколко факта относно сектор „Сигурност” в България:

1. МВР е министерството с най-голям бюджет.

2. МВР е министерството с най-голямо увеличение на бюджета за тази година – с малко над 100 млн. лв.

3. МВР е министерството с най-голям бюджет в номинална стойност – 1,233 млрд. лв.

4. МВР е министерството с най-много служители – над 42 хил.

5. МВР е министерството, което отделя най-много публични средства за заплати – 1,106 млрд. лв.

6. Повече от една трета от служителите на МВР нямат полицейски функции.

Няколко факта за сигурността в България:

1. Всеки може да пребие всекиго навсякъде, като последствия почти никога няма.

2. Всеки може да убие всекиго навсякъде, като вероятността полицията да не го открие не е никак малка. А да го предотврати – нищожна.

3. Всеки може да ограби когото или каквото пожелае, без да бъде заловен впоследствие. Да не говорим за на място.

4. Всеки може да бъде изнудван от полицаи или да се гаврят с него. Познаваме поне по един такъв човек.

5. Всеки може да даде подкуп на полицай, като вероятността друг полицай да сигнализира за това е нищожна.

Ето за това отиват данъците ни, приятели. За всичко това не са виновни полицаите и хората на оперативно ниво в МВР, а политиците. Рибата се вмирисва откъм главата.

Добре си помислете дали бихте подкрепили протест или политически апели за повече пари за сектор „Сигурност” в България. Пари има, няма честност и достатъчно интелектуален капацитет.

(Коментарът е от фейсбук-страницата на автора)

Advertisements

One thought on “Рибата се вмирисва откъм главата

  1. Може и нисшите милиционери да не носят цялата вина , но ако се умножи личната вина на всеки редови милиционер се получава обща вина съпоставима и по-голяма от тази на няколкото десетки калинки които Винету е разположил по върховете на МВР, подсказани му от библиотекарско-сарайската шайка и опоредствена от „успелият бизнесмен“ Пеевски. Повечето милиционери са назначени административно и с всякакъв вид връзки. Те не са служители и пазители на закона , а служат на началниците и са лоялни на връзките ,с които са ги назначили. Законът не е сред тях! Ето сега по същият начин Винету въвежда административни назначения и поощрения на примитивните калинки от ВСС. Това прави предварителните конкурси за съдии и прокурори излишни, защото вече няма нужда да повишаваш квлификацията и да ходиш на конкурси щом като най-некадърните калинки и примитивни връзкари ,които са заемали само назначаеми административни постове в съда, да се издигат в йерархията без да имат никакви познания и качества , а само лоялност към този който ги е назначил – гл.прокурор, върховен съдия,министър и т.н..Това се подсилва и от партийните квоти във всички съдилища и ВСС. Така е и в МВР..
    И най-малкото което могат да направят в МВР е не изпълняват престъпните заповеди на началниците и калинките по върха. Точно срещу тях трябва да стачкуват , а не само за пари. При структура на МВР ,която не е променена от 50-60 години, с голяма и преобладаваща част на излишни тоталитарни структури няма как да се избегне връзкарството и калинковизацията в МВР.
    Парите не са толкова много. Малко са. Но дори и те са много за такава излишна и паразитна структура ,като сегашното и предишното МВР.
    И трябва да се осмисли добре дали обществени и държавни служители,които носят оръжие трябва да имат право на стачки и синдикални структури. Който иска синдикати и стачки да свали оръжието и да си търси друга работа. Или поне да разрешат свободното носене на оръжие , като в САЩ, след като нито милицията , нито службите не изпълняват общественият договор, а само тесните частни цели на назначилите ги, и даже на някакви структури които се обявяват за синдикални. И по-добре да преминат само на издръжката на частните си покровители, и да стачкуват пред техните сараи и кичозни частни блокови кооперации.

    Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s