Абе, големи шефчета станаха тия готвачи

Драго Симеонов

618x346

Аз си гледам снимката на семейство Радеви и семейство Тръмпови от оня ден и се гордея, че нямам повече информация за тая култова среща. Странно, генерал Радев стои мирно така, сякаш никога не е обличал униформа

Неделя.

Време за отдих и култура. Отивам да гледам най-накрая „ТО“. Слоганът му е като рота вирус: „И ти ще се рееш“. Предупреждава един вид хората със слаб стомах, че филмът може да ги разстрои. Ама че зловещи клоуни имат тия американци, нашите са далеч по-безобидни и базирани основно в популярната музика.

Х-фактор се опитва да ги пресее на достойни за подигравка сега и достойни по-късно. Никой не умее по-добре от Саня да се преструва на приятно впечатлен. В енти сезон на музикалния формат това леко дразни, но сигурно е най-позитивното й качество в секса.

Търся си белята с тия забележки, ама ми е странно как хората не правят разлика между хейт и добронамерен, остроумен и ироничен пост. Моето например си е чист хейт. Сега, като се замисля, „ТО“ не е ли някаква алюзия за непочистени отводнителни канали?

Спокойно, ние си имаме bTV, които чистят за един ден, ама като за световно. Но дори и те не са вездесъщи. Уж щяха да изчистят България, а „Папараци“ още си е в програмата. Венета Райкова циври за някакви кинти, които според нея е заслужила. Пичове, сменете заглавието на „По парици“.

Понеделник.

У нас на посещение долита руският генералния прокурор Юрий Чайка, което е повод за голям майтап с името му. Вижте колко е хубаво да си има една страна главен прокурор с достойна фамилия, както е при нас. Братушките обаче ги тегли генералното повече и от нашего брата.

Между другото, ако си имаха пост не „генерален“, а „главен прокурор“ в Русия, тоя господин щеше да е ГлаРус Чайка. Тъпа смешка, ама и той ги разправя същите. Човекът беше видимо стресиран, че Бойко смята страната му за заплаха и му каза най-приятелски, че ако не престане, ще си има сериозни неприятности.

Нека се прави разлика между заплаха и ангажимент все пак. Оправяме нещата като Патриархът му подарява диск със свои песнопения. Ама и той ли пеел, бе?! Това съм го пропуснал при кастингите. Саня как го прие?

Вторник.

Група родители започват морализаторска подписка срещу „Декамерон“ и изучаването му преди 10-ти клас. Прави са, да ви кажа. Нещата в сексуалната просвета за подрастващи трябва да се случват по естествен ред. Първо Гери-Никол с „яката дупара“, чак после Бокачо с неговите палавщини.

В по-общ план реформата си е повод за национална гордост; само нашата образователна система може да върне Ренесанса в 8-ми клас, макар че ни е по силите и повече – да го върнем в 6-ти клас втория срок.

Голям културен късмет вадим с това, че Фики първо изкласи, а после ще се жени, което може би е новост за родата му. Странно, и преди да се врече на изгората си Гюлджан, винаги ми е приличал на сгоден циганин.

Сряда.

Синоптиците предвещават да захладнее, хората масово прибират в гардеробите летните си статуси и пробват стават ли им тия за хладно време. Сорос яко е загазил, в Унгария Орбан подготвя референдум срещу него, а както знаем – има ли референдум, сеирът е гарантиран, може даже и концерт да се заформи.

По телевизията шеф Михалчев от Мастършеф окончателно е направил харакири на репутацията си и след като се спука да мрънка за гурме плейтване, сега най-спокойно си рекламира кренвирши. Ясно ми е, че рекламите почиват на хиперболизация и дори мога да приема, че някакъв льохман на име Мартин е завършил 142-ри при дебюта си в маратон, ама че е доволен от тарифния си план ми идва малко прекалено.

За голяма изненада на копирайтърите, 142-ри в маратон е всъщност доста добро постижение, но да не бъдем груби, откъде ли ще знаят именно те какво е добро постижение. Във Вип Брадър шеф Петров вилнее. Абе големи шефчета станаха тия готвачи…

Четвъртък.

В Садово ученик шибнал с кол възпитател по главата и това е водеща новина. Оф, добре че не спазваме дословно това Парижко споразумение за вредните емисии, че не знам откъде щяха да намерят чист материал да си пълнят централните новини водещите ни телевизии.

Ама и училището вече не е същото. Изгубихме традицията. Сега като се подстриже някой, вече не го пляскат зад врата. С което не намеквам, че проблемът в Садово е козметичен. Добре поне че родните репортери не пропуснаха да питат даскала как се чувства, никой барем не може да ни обвини, че журналистиката ни не е сантиментална.

В Господарите на ефира някаква хубавелка преследва просяк-инвалид, който се правел на сляп, при условие, че инвалидността му било в друго. Дано да я види Цацаров какви разследвания праска, че от такива кадри има нужда родната прокуратура.

Освен ако не го изпреварят и не я привлече някоя кредитна институция; ловците на неправди имат най-висока рекламна кредибилност. Споко, тая дума и аз я проверявах в речника.

Иначе Левски едвам би Ботев Гълъбово. А аз ви казвах, че новият треньор трябва да го посрещнат с „Излел е Далио хайдутин“, та да си свиква, че може да излети покрай звездите.

Петък.

Днес е денят на Независимостта и от ползотворното дискутиране на тая тема зависят сутрешните телевизионни рейтинги. Слава Богу, не и вечерните. Навръх празничната програма фолк-дивата Мария се дърля с Мегз, докато фолк-спокойната Сашка Васева – с българския Роналдо. Джулиана Гани пък разкрива, че силиконът понякога е последната броня пред ранимата душа.

Дано един ден и художествените самодейци от „София ден и нощ“ ги вкарат в Къщата, та барем да се изложат, без да са толкова дървени заради наличието на видими камери.

Аз си гледам снимката на семейство Радеви и семейство Тръмпови от оня ден и се гордея, че нямам повече информация за тая култова среща. Странно, генерал Радев стои мирно така, сякаш никога не е обличал униформа.

Краката прибрани, така викаше старшината в казармата навремето, ама това вероятно не е добър политически съвет. Фейсбук има нов фон – камуфлажен. Каквато и глупост да напишеш на него, не си личи. Еми и в казармата беше същото.

Събота.

Волен ще се жени утре. Дано това не се окаже някакъв спойлер за белите бродници в сезон 8. Иначе много ясно, че Деница Гаджева ще си смени фамилията след тая сватба. Пък и Деница Съпругова звучи далеч по-готино. Кой ще надделее в дърпането на погачата е много важно за коалиционните партньор от парламентарната група на Патриотите. Това не го казвам във връзка със сватбата, по-старо ми е наблюдението.

Чувам, че Валери не бил канен, понеже диджеят нямал резервно оборудване, ако нещо му скимне по шумоуловителна линия. В същото време остава под радара на вицепремиера традиционното нощно каране на мотоциклети, с което организаторите държат да привлекат внимание на останалите участници в движението.

Успяват с тая прекрасна инициатива; как по-подходящо би могло да покаже колко са симпатични моторджиите от масово форсиране на двигатели по никое време. Не им обръщам необходимото внимание, понеже ми е тежко от скеча на Хамалите в Шоуто на Канала.

Тоя скеч и той ли е някаква алюзия за запушени канали? Хора, вземете се в ръце, ставате смешни вече!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s