Нещо не излиза сметката…

Антон Тодоров се връща в журналистиката, протестът мина-замина, а заканите на Валери Симеонов продължават да висят.

ГЕРБ се отърваха от тиктакаща бомба в групата, българските журналисти пиха по кафе пред празни столове, а правителството изтика поредния си скандал.

И понеже явно си нямаме достатъчно, в „гилдията“ сега ще влиза пореден „журналист“ с политическо минало, връзки и зависимости.

Той се готви и да скочи обратно в политиката при първа възможност при любимата му „шайка“. И фактът, че през последните дни много хора се наслаждаваха на мачканите журналисти, на които „така им се пада“, става малко по-обясним.

Опозицията пък просто използва случая да хвърли към управляващите поредната доза кал без смисъл и цел. Ако и БСП да могат да се похвалят с повече бивши журналисти в групата.

Вицепремиерът Симеонов, който заплашва не един и два пъти и дава ултиматуми от името на правителството, пък продължава да се наслаждава на измисления си пост, който варира между страшилище за кръчмите, „тоягата“ на коалицията и шеф на въздуха по коридорите на Министерския съвет.

Свободата на медиите ще продължи да потъва и утре, когато този скандал ще е вече избутан от други. И ще продължава, докато някой новоразвихрил се във властта открито размахва заплахата да спре „държавните пари“ (разбирай парите, разпределяни от държавата) към непослушни медии.

Апропо, вие колко сте готови да плащате за независима медия?

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s