Как БКП хариза златото ни на Москва

2000m

Георги Георгиев, Фейсбук

Лелята на Луканов, управител на БНБ, през 1958 г. внася предложение до Министерски съвет златото от Държавния ни резерв, което се намира в трезорите на БНБ, да бъде преместено в Москва под предлог, че тук не било добре защитено при евентуални бомбардировки на врага.

Още същата година е прието

Секретно постановление № 183/1958 г., с което се взима решение златния резерв на България да бъде закаран в Москва.

Решението е взето „на подпис“. Съветска практика, при която колективният орган не се събира за гласуване на решение и подписи, а секретарят минава по кабинетите и всеки подписва готовия текст. В случая – по настояване на Антон Югов.

(заб. В типичния шизофренен стил на комунистите през 1972 г. Антон Югов е изключен от партията, но през 1984 г. е награден със званието Герой на социалистическия труд. , а през 1989 г. дори го произведоха и в Герой на Народна република България със всичките екстри и привилегии за тези звания. През януари 1990 г. членството му в партията бе възстановено.)

(заб. по дело №4 / 1990 г., наречено още „Фонд Москва“ – парите, които БКП е давала на КПСС и „братските“ партии, както и делото за икономическата катасрофа, в което влизаше и предаването на българския златен резерв на СССР, Югов трябваше да бъде свидетел и вероятно и привлечен като обвиняем, заедно с Живков.Почина в добро здраве, малко преди да даде показания. В същия период, в рамките на няколко дни „починаха“ общо 6 свидетели по делото – все висши партийни функционери.)

Та, взимат решението и през 1960 г. 20 тона от българския държавен резерв се отправят с влак към Русия. Руснаците не чакат дълго и го продават на Лондонската фондова борса още същата година, а доларите задържат под предлог, че България дължи на СССР.

(Е, как няма да дължи, като е задължена да им „продава“ селскостопанската си продукция под себестойност и да купува всевъзможни руски боклуци и въоръжение срещу долари?! Как няма да дължи, когато по това време плащаме руския петрол по 25 долара за барел при международна цена 18 долара?!)

После следват още 12 тона злато.

Общо до 1964 г. – 32 тона злато по същата схема.

През 1969 г. Луканова отново докладва на Живков, че в хазната няма и цент, а дължим на Московска народна банка 50 милиона. Пореден фалит на държавата след зверско източване…Същата година Луканова се отправя към съветския рай…„

Ето тези неща продължават да се укриват от народа ни. Тези неща отказват да включат в учебниците по история и то при наличието на документите и фактите за тях.

Мнозина българи продължават да живеят в пълна заблуда относно паразитната същност на руснака, осъществена било то чрез Руската империя, СССР и Путинска Русия…

А за да паразитираш, трябва да имаш приемник.

А тук приемници-предатели с лопата да ринеш.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s