Cамо 8 души протест!?!

Няма да коментирам Кошлуков и Каменаров. Както обещах, бях на „протеста“ пред БНТ – 8 души. Поради лични причини не мога да оставам много време. Но ето изводите:

На Кошлуков не му пука – както се извиняваше и беше поканил Богомил Манчев да развива поредния панегирик за „Белене“. И разви някаква съзлива тирада, че щял да защитава журналистите!?!

Ако питате редакторите в „Информация“ на БНТ, както и в другите телевизии, всички вкупом ще ви кажат, че задължително условие да се появите в ефир, когато заемате крайна или ангажирана гледна точка, е да имате балансьори – т.е. човек, който може да опонира.

Манчев си говори като министър. И Кошлуков обслужва медийно. И накрая обществото действително ще си помисли, че ядрената енергетика е като слънцето и въздуха.

И само 8 души протест!?! Подписали петиция над 1400 души за един ден, потвърдили, че ще участват в пъти повече. И…

Ето затова Алекс Алексиев е прав – фейсбук е виновен. И социалните мрежи. Те дезактивираха обществото. За да печели Цукърбърг и такива като него, които уж посредничат, но накрая обслужват властимащите.

Няма страшно, ако на власт са просветени и визионери, страшното е, когато посредствените възседнат високите постове и фейсбук ги обслужва.

Вместо да викаш и крещиш, се върнеш вкъщи от работа, удариш един пост, няколко лайка, дори ще споделиш и живееш с чувството, че си изокал.

Гледайте Кошлуков.

Най-големият майтап беше, че се бяха уплашили и бяха разположили в пъти повече полицаи, които отцепиха Тялото от протестиращите още на отсрещния тротоар. Страх, неистов страх. Плодът узрял – малко усилие и ще падне. Но с осем души какво очакваш?!

Днес обявявам оттегляне от фейсбук – пространството на масовия сеир и заблуда. Не съм на 20 години, не мога да се залъгвам. Останалото време трябва да посветя на реални, практични и най-вече на постижими неща.

Илюзия е, че имаш хиляди приятели – двама-трима от старите, отпреди ФБ време. Ще се видим в steemit.

*Мнението на Илиян Василев е от профила му във фейсбук.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s