“Неoспоримите фактове” за падението на туземната ни журналистика

За да не заприличам на главните герои от долния сюжет, ще възприема необичайната за моя милост неутрална позиция. Пък и ПИК ми е  “баджанак” по формален признак: мен също ме съдят, само че тъжителят Илиан Тодоров от “Атака” е от страната на управляващите. Т.е. е обект на обожанието спрямо властта от страна на ПИК.

Не взимам страна в спора дали съдът правилно е осъдил сайта ПИК по казус, който не желая да преразказвам. Щом четете тези редове, можете сами да намерите базисната информация.

Щях автоматично да съм на страната на осъдените. Заради едната журналистическа солидарност, която мога да практикувам предимно индивидуално поради липса на реципрочност в моя случай. Но само ако наистина ставаше дума за журналистика, а не за сайт, който няма равен по френетично преклонение през всичките три десетилетия  на позволеното ни свободно слово, избрал да хвали  лично Бойко Борисов с такива суперлативи, каквито беше срамно да бъдат произнасяни публично дори и по адрес на диктатора Тодор Живков. http://ivo.bg/2017/09/30/култов-пример-за-култа-към-личността-н/

Питам се само дали това е еманацията на българската ”журналистика”, чието пропадане не се признава ( също реципрочно ) от самата власт? И отговорът е положителен в частта, че ПИК явно е представителен сегмент от каруцата на управлението.

Информацията, която ползвам за този кратък коментар, е предоставена за публично ползване изцяло от засегнатата страна. И ни най-малко не я изкривявам, а я онагледявам с “техните камъни, по тяхната глава”.

Изгледайте репортажа от мястото на събитието на “телевизия ПИК” във връзка с протеста и ще научите, че “десетките протестиращи журналисти” защитават Левски ( а не ЦСКА, чийто виден дългогодишен лидер на фенклуба  на ЦСКА Дучето – на снимката- е сред скандиращите “Левски, Левски” на събитието) .

IMG_8536Репортерката ще ви информира (някъде от четвъртата минута нататък) ,че съдът е опорочил не само Левски, но и десетки национални светини. И че това са “неоспорими фактове” (честна дума, вЕрвайте ми, така говори) http://pik.bg/екшън-в-пик-tv-народът-и-пик-на-протест-в-защита-на-левски-и-националните-ценности-срещу-р-news750418.html

IMG_8538

А как точно престарелият Сорос трябва да бъде изваден от Темида, както призовава един от лозунгите, не си представям. Освен чрез секцио на полегналата на властта родилка на очакваната от нормалните хора съдебна реформа. Дано поне го направят с упойка, а не с Новичок.

3e1f4af0e58cc70859e84a6ab3789edb13fcd718d1e1b46dc6150fa31592c67b

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s