„Да влезе убитият“ – фиктивното убийство на Бабченко: украинците надхитриха руските убийци

“Да влезе убитият” е стара шега  от криминалния фолклор. Но днес тя беше илюстрирана във възможно най-буквалния смисъл с появата на “убития” вчера в Киев руски журналист Аркадий Бабченко на пресконференция в украинската столица, от която стана ясно, че московците са надхитрени.

НА СНИМКАТА: Бабченко като живо доказателство за успешната акция на украинските служби, застанал между шефа на украинските служби и главния прокурор на страната на пресконференцията в Киев днес.

Unknown-1

Поръчали са убийството му, но украинците са им направили постановка, за да хванат наемника, купен за мръсната поръчка от руските специалисти по избиване на противници на Путин. https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=xQGglrOBb-c

Не ми се вярваше, че толкова опитен военен кореспондент като Аркадий Бабченко, преминал като боец през месомечалката на войните на Русия в Чечня, който си е “сложил главата в торбата” като остър критик на Путин, е бил застрелян толкова лесно в гръб в дома си в Киев вчера. Изчаках половин ден за подробности, преди да пиша по темата.

Ден по-късно повярвах. Както целият свят. 

На въдицата се хвана и лицемерната Москва, която започна да оплаква руснака Аркадий само защото е руснак. Вече няма значение каква политическа позиция е заемал той, заяви председателят на Съвета на федерациите Валентина Матвиенко, която изрази соболезнования на семейството на Бабченко, цитирана от ТАСС. Тя дори предложи помощ на съпругата и децата му преди да стане ясно, че Русия, чрез своите служби, е вече доказано разкрита като поръчител на това убийство, което в крайна сметка е предотвратено от операция на украинските служби. 

Бабченко благодари на украинските си домакини, че са му спасили живота и се извини на съпругата и приятелите, повярвали, че е мъртъв. 

Беше нещо като интуиция, когато отказах да повярвам в убийството на Бабченко в Киев, отлагайки реакцията си по случая. Това е случаят, в който интуицията не ме е подвела. Желащите да ме обвинят в предварителна информираност, са свободни да си вярват на конспиративните теории, че съм “знаел”.

Фактите, изнесени на днешната пресконференция в Киев от ръководителя на Украйнската слижба за сигурност Василий Грицак: 

Убийството на Бабченко е поръчано от руските спецслужби. 

Нает е за целта (и вече е арестуван) украинец, воювал на страната на проруските сепаратисти в Донбас.

Получил е 15 000 долара и са му обещани още 30 000. Посредникът в мръсната сделка е получил своите 10 000 долара.

Най-интересното предстои да научим. Защото хитрата руска сврака е хваната с двата крака от съседите, които я познават както никой друг никъде другаде по света. 

Многократно съм твърдял, че руската имперска надменност си е намерила майстора, създавайки от Украйна най-големия си враг, който никога и по никакъв начин не могат да прегазят, както Русия на Путин направи с миниатюрната Чечня. Ще имат да патят московските тарикати, които “на баламите вода носят”, според българската поговорка.  

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s