Как руснаци освобождават в наши дни българи от тяхната собственост

Радостина, читателка на ivo.bg, сподели в блога впечатление от впечатляваща картина за едно бедствие, свързано с нашествието на руски заселници в България. Това е нейното свидетелство:

“Наскоро пътувах до Варна. До село Каблешково спрях до една нива с лавандула. Забелязах сергийка отпред и реших да проверя какво продават. Собственичката на нивата с нейна помощничка продаваха мед с аромат на лавандула и чисто лавандулово масло. 

Купих си от двете и се заговорихме, тъй като видях отпред на сергията надпис на руски ”Вход запрещен. Частная собственост”. Запазвам правописа. 

Младата жена ми разказа, че редовно нивата й, както и околните ниви със слънчоглед и черешова градина, са многократно нападани от руснаци. Всички имоти наоколо са малки семейни ферми – ми каза тя. Не можем, обаче да си опазим продукцията от руснаци, които живеят наблизо по Черноморието. Идват по 4-5 човека , късат си от лавандулата, берат си череши и са много нагли. Ако им се направи забележка, казват – покажете ми нотариален акт, че нивата е ваша и продължават да берат.

Жената каза, че хората са отчаяни и не знаят как да се справят. Полицията не правела нищо след сигнали от тях. Тя възнамерявала да продаде всичко и да замине за Ирландия. Тя каза, че нито цигани нито друг етнос си позволява такова поведение. 

Според нея, цитирам, в България се заселва най-голямата измет от Русия. 

Представяте ли си докъде са стигнали нещата- съвременен башибозук. 

Коментарът оставам за вас. Аз нямам думи”.

images-2

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s