Нашистките путинофили обслужват Кремъл със съвети за разрив между София и Скопие

Репликата на Корнелия Нинова “няма наши, няма ваши”, чрез която се опита да се разграничи от уличения във връзки с престъпния свят червен общински съветник от Бургас Бенчо Бенчев, получи ново потвърждение на партийната всеядност в България по основния признак на разграничението в България: отношението към руския интерес.

Тя реагира остро на думите на македонския социалистически премиер Зоран Заев, обявил Илиденденско-преображенското въстание за македонско, но “пропусна” да каже защо всъщност се превъзбуди толкова мълниеносно.

На пръв поглед реакцията на Нинова изглеждаше чисто патриотична и пореден опит на БСП да се присламчи към патриотично-консервативната вълна, донесла толкова дивиденти на управляващите.

Анализаторът Боян Чуков обаче, известен с близостта си до кукловодите на БСП, днес на практика свали картите по темата, макар и говорейки в лично качество. Той направи връзка между изказването на Заев, който междувременно се извини на България за казаното от него и “русофобията”. Към в “непремерената реплика” на Заев за въстанието той видя “русофобия”, е задача с повишена чудност само за онези, които не знаят с кого и с какво си имат рбота.

Развивайки мисълта си Чуков обобщи, че македонският социалист винаги е бил “русофоб” и от това твърдение направи обобщението, че съответно той е едновременно “македеноства” от една страна, а от друга “не е истински македонец”.

Вие, уважаеми читатели какво разбрахте от това уравнение?

Според Чуков излиза, че истинският македонец трябва да бъде русофил и ако не е такъв, то той не може да бъде приятел на българите. И понеже на Чуков (и компания) Заев им се вижда “русофоб”, то …няма да го бъде дълго. Чуков му предрече, че няма да управлява дълго Македония. 

Ако някому това тълкувание му изглежда манипулативно, то Чуков не остави никакво съмнение накъде бие с пояснението, че България е трябвало да реагира на изявлението на Заев за въстанието с привикване на македонския посланик във външното министерство в София, а премиерът Борисов е трябвало да заяви готовността на България да преосмисли подкрепата си за членството на Македония в ЕС и НАТО.

Бинго! “Няма наши, няма ваши”! Тук има техни, руски интереси и българските другари се борят те да бъдат защитени по най-актуалния въпрос на Балканите по линия на това разделение – въпросът за открития път на Македония към двете западни организации.

Препъването на Македония по този път е кремълски приоритет в региона в момента и обслужващият му персонал в България се надпревара да  помага на Москва.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s