В Германия е задържан заподозреният за убийството на Виктория Маринова

В Германия е бил арестуван заподозреният за убийството на журналистката от Русе Виктория Маринова. Това бе обявено на съвместна пресконференция на вътрешния министър, главния прокурор и премиера. Ето подробности:

Bulgarien Gedenken Viktoria Marinowa in Ruse (picture-alliance/AP Photo/V. Ghirda)

В Германия е бил арестуван български гражданин, заподозрян за убийството на 30-годишната журналистка от Русе Виктория Маринова. Неговият ДНК профил е съвпаднал с иззетия от местопрестъплението. Той е напуснал страната в неделя в посока Румъния и се е отправил към Германия.

Това стана ясно от съвместна пресконференция на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Младен Маринов в сряда сутринта.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов съобщи, че задържаният е Северин Красимиров, роден през 1997 в Русе. Той е известен на полицията – има криминална регистрация за кражба на цветни метали. В хода на работа са иззети достатъчно доказателства, които го свързват с местопрестъплението и жертвата, обяви министърът.

Главният прокурор Сотир Цацаров благодари на Германия „за пълната подкрепа, оказана вчера“. Той добави: „На този етап не можем да твърдим, че убийството е свързано с професионалната дейност на Виктория Маринова. Задържането на извършителя не означава преустановяване на работата по всички възможни вeрсии.“ Цацаров определи престъплението като „спонтанно нападение с цел сексуално посегателство“. Той добави, че арестуваният е тренирал бокс.

Премиерът Бойко Борисов уточни, че предстои задържаният в Германия да бъде разпитан от местен съд и да бъде екстрадиран в България.

Тялото на водещата в русенската телевизия TVN Виктория Маринова беше открито в събота следобед край река Дунав. Бруталното убийство предизвика силна международна реакция. То поляризира българското общество между две основни версии: че престъплението е свързано с работата ѝ в телевизията или че има битов характер.

Реклами

2 thoughts on “В Германия е задържан заподозреният за убийството на Виктория Маринова

  1. Крадящите цветни метали не са известни със способността си бързо да стигат чак до Германия, нежели след убийство, мотивирано от сексуална психопатия. Пари, планиране…. а да се плати за глас и малко повече, за убийство си е работеща схема. Като всяка такава обаче си има и явни слабости – никой не е предвидил реакцията на външния свят, на извънбългарските медии, за да не ги наричам чуждестранни. Убийството в страна от ЕС е убийство в ЕС. Дано не помагам с тези разсъждения на неправилните хора.

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s