Дяволът винаги ходи гол

turshia-zimata-burkan(Предколедно)

Николай Флоров

Защо ли дяволът никога не носи дрехи? Кажи-речи той е единственото човешко същество, което никога не се облича. И макар че го правят на магаре, на пръч (козел искам да кажа), на пан и на силен, той си изглежда на човек. И няма как да не изглежда на човек  защото, казват, единствено човеците мислят. Това никой не му отрича – всички знаят, че не се харесва това, за което мисли. Злото, казват неговите събратя ангелите, е негов патент, затова го рисуват като черен човек , или черен пръч, или магаре с копита и опашка. И космат, особено долницата. А до него винаги някъде има и жена, дали в прегръдките му или на скута му, но тя е там и, както казват, негово изчадие и като него зла. За по-нагледно и жената до него е гола. А жената, както всички знаят, е най-голямото зло когато е гола.

Затова когато един владика или патриарх се лута из интернета и налети на гола жена, той неизбежно вижда в нея Дявола – и тя гола, и Дявола гол (може и владиката да е гол, макар че обикновено владиците не налитат в интернета на голо през работно време, ама кой знае).

Не е ясно защо дяволът носи рога, копита и опашка, а жената не. Не е ясно и защо ако той е черен, тя е винаги бяла-беленичка. И лъстива една такава!  Може би защото като я видят до него богомолците няма да се плашат , макар че винаги става обратното – хората харесват и нея, и Дявола. И не само това, ами някои толкова много ги харесват, че не знаят хора ли са, дяволи ли са или са жени!

И понеже дяволът спада към определението «бабини деветини», а жената е половината от човечеството, то остават само мъжете като носителите на доброто и добродетелите, а над тях като най-добродетелните и най-непорочните – всички калимявки, корони, патрахили и раса. Колкото повече злата и раса, часовници и лимузини, толкова по-далече от Дявола. (Тук малко се обърках  – не беше ли обратното?)

Не е известно и защо Господ се крие и никой досега не знае как изглежда – мъж ли е или жена, както и в исляма, и в юдейството? И защо вместо да слезе на земята е пратил сина си, та да го разпънат евреите и да кажат че не е никакъв божи син?

Та, защо ви разправям тия неща? Ами защото в 2008 година на сенатора Ърни Чеймбърс от Небраска му писнало най-после от тия ала-бала-ници и той завел дело срещу Бога.

Е, съдията прекратил делото, понеже Бог като нямал точен адрес, а само небе, не би могъл да бъде уведомен както трябва. Сенаторът, който вярвал, че Бог е уникален и знае всичко, отговорил: «Съдът сам признава съществуването на бог. Като последствие на това признание е и признанието, че Бог е весдесъщ. А щом Бог знае всичко, той знае и за тоя процес».

Да не ви разправям, драги читателю, за магическия реализъм на диалозите в американската съдебна система, но в интерес на делата на Бога в България ще ви кажа, че сенаторът Ърни Чеймбърс обвинява Бога в «постоянни терористични заплахи с тежки последствия за много хора, както и трагедии като ужасни наводнения, жестоки земетресения, унищожителни урагани, побъркващи торнадо, заразителни епидемии, комунизъм, фашизъм, жесток глад, геноцидни войни и т.н.» И понеже сенаторът включва в тоя списък комунизма и фашизма като божии наказания и терористични заплахи, трябва да се запитаме защо от време на време в България се изсипва московския богонаместник? Дали защото по спешност трябва да вади затъналите в катран български владици, дали защото комунизмът още не си е отишъл, или защото са се разклатили паметниците на съветската окупация?  И ако комунизмът е дело на Бога, ще се намери ли българин като сенатора от Небраска да извади владиците на съд, за да видим на кой бог са служели през всичките години на Държавна Сигурност?

Така например направи румънеца Павел М., осъден за убийство. Той заведе дело срещу божиите представители на източно-православната румънска църква. С две думи, човекът намира, че с кръщението си той е подписал договор с Бога и неговите земни наместници не са го изпълнили и са го оставили в ръцете на Дявола. Делото е било прекратено, понеже съдията намерил, че обвиняемият, тоест Всевишния, не е нито компания, нито индивид и по тоя начин не може да бъде подведен под съдебна отговорност.

Виждате, читателю, колко лесно е да си Бог и как лесно можеш да се измъкнеш и да припишеш всичко на Дявола! Та, ще се намери ли все пак някой българин, който да го изправи на съд, а ако не него, то земните му наместници, които не са му свършили работата?

А Дяволът и досега си ходи гол-голеничък, показва се такъв, какъвто си е и никой не ще да го дава под съд, понеже си знае задълженията и ги изпълнява.

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s