АМАН! Никой няма да ни ги вземе тия традиции

39118596_10156712808024581_5470998284459835392_n-681x453Krasimira Hadjiivanova

Приятели, имам проблем.

Като чуя въпроса „КАКВО ПРОТИВ ТРАДИЦИИТЕ ИМАТЕ, ГОСПОЖО???“, зададен след коментара ми за абсурдността на това да обуеш и облечеш малки момченца в миниатюрни потури и калпаци, и да ги накиснеш зорлем в басейн на детска градина, да им забучиш кръст в ръка и да ги караш да тропат хоро, докато на плочките отвън, стъпили върху тъкАна черга, госпожите, друг неидентифициран персонал и един брой поп ръкоплещят възторжено на така мило пресъздадената ДРЕВНА 30-ГОДИШНА ТРАДИЦИЯ МЪЖЕ ДА ВЛИЗАТ ПИЯНИ В ЛЕДЕНИ ВОДИ И ДА СИ ПЛАКНАТ ТАШАЦИТЕ ЗА ЗДРАВЕ И БЕРЕКЕТ, и ми идва да навържа всичките си шестотин двайсет и осем шала, събирани с много труд и мъка в последните шест години години, и да ида на Аспаруховия мост, и да се самоизтричам над танкерите и медузите, докато слънцето бавно залязва над Галата.

ОмръзнА ми от традиции, от хорА по магистрали и градинки, от черги, от пуцане, от образа на Левски върху прасци, от мантрата за християнското семейство, от ЛОКО СОФИЯ, изписано в небето от коприна, от руйно вино, от овчи калпаци, от овчи мозъци, от друсане на задници, от тропанки, от ръченици пред Народния театър, от смрад на пържена цаца пред същия тоя ни театър, от богобоязливост, от простотия, алкохолизъм, дебилизъм и параноя от нападение от други раси, полове и биологични видове.

АМАН! Никой няма да ни ги вземе тия традиции, никой не е умрел за едната ни шевица, за едничката ни сланина, за едното ни Дунавско. НИКОЙ.

Кълна ви се, гаранция, никой няма да ни ги открадне, а също и мерудията никой няма да ни я открадне, пълнените чушки и те ще пребъдат, и мъжествеността ни ще си остане най-голема в световен, пък и в междугалактически план, и женствеността ще я опазим с пушка, и любовта ще остане с нас, и памучните гащи няма да ни вземат, и никой няма да ни претопи, и няма да мине вражески самолет и да ни напръска с педерастлък, въшки и сополи.

СПОКОЙНО. Моля ви. Нека се успокоим, още успокоЙм. Всичко ще е наред.

5 thoughts on “АМАН! Никой няма да ни ги вземе тия традиции

  1. По-голяма тъпотия отдавна не бях чела. Именно традициите определят народите и ако на госпожата не й харесват, по-добре да не се нарича българка. Що за претенция? Наследените традиции ни правят българи и ако на някой не му харесват, то мозъкът на костите му е пропит с прекален европеизъм. Народите, които не са запазили традициите си, са изчезнали, защото именно традициите съхраняват народността. Не си мислете, че потомците на инките например са изчезнали. Напротив, те са си там, но са асимилирани от испанската култура. Ако не са били нашите предци, българщината е щяла да изчезне по турско време. Така че, преди да говорите нелепости за нашите традиции, помислете, че именно те ни хранят и ни правят това, което сме днес. За да можем да пребъдем.

    Харесвам

  2. Да, традициите са определящи за народите и те трябва да се спазват и увековечават, но не и чалгарските „традиции“ измислени от пияни глави преди 20-тина години. За съжаление т.н. национални медии се прехласват по всичко пошло!

    Харесвам

Вашият коментар