И момиченцата трябва да ги почнат патрEотично от детската градина

Знам, че ще е като в пустиня, през която бродим вече 30 години без да си имаме Моисей, но ще опитам все пак да дам своя глас.IMG_9948

Положението става все по-патрEотично, както се вижда и от автентичната снимка от Борисовата градина в София (не е монтаж, това е обиталище на бездомник в района на т.н. маймунарник, заснето от автора на тези редове).

IMG_0337

 

 

 

Модата на печелившия патреотизъм напира и в детските градини или поне (като начало) в две от тях в Пловдив, където момченца имитирали мъжкото хоро на Богоявление под умилителните погледи на родители, възпитатели и попове. 

phpz1ascn_559x*

Че какво му е лошото да бъдат възстановявани традициите, застрашени от глобализацията, гневят се множащите се консерватори по села и градове! 

Така е. Прави са. Традициите трябва да се пазят и да се налагат все повече в името на прогреса и оцеляването ни като уникален вид.

Инак под влиянието еврогейските чиновници  съвсем ще се еврогеизираме и ще си забравим хубавите християнски традиции, като тричането на кучета (да се възстанови и тази традиция с възстановка на тричане на кутренца в детските градини немедлено!).

Като казах за кутренцата, знаете ли как в Третия райх са укрепвали тевтонската мъжественост на своите арийчета, за да не се размекнат като римляните и да рухнат от мекушавост?

IMG_8043

Момченцата от Хитлерюгенд се калявали за бъдещите битки като режели ушичките на живи зайчета със собствените си джобни ножчета под надзора на своите командири по време на летните лагери. Някои плачели, но в крайна станали корави СС кадри.

По-големи патреоти, проявили чудеса от фанатизъм, човечеството не помни. 

Изводът е: като видите прекален патреот с блеснал патреотичен плам в очите наблизо, пазете си зайчетата или поне му конфискувайте ножчето.

Само че защо само за момченцата да важи партийно…пардон, патреотичното възпитание? Нима и малките момиченца не трябва да ги минат по реда?

Имам няколко предложения, признавайки си, че съм пропуснал да ги наложа във възпитанието на моите 4 дъщери. Говорят европейски езици, свирят по ноти на разни инструменти, пеят дори в операта, а един хубав традиционен български бой не са изяли през живота си – разхайтена работа.

Но пък какъв патреот ще да съм аз щом си позволявам да  поставям под съмнение политиката на Кремъл и лично на неговия върховен обитател Владимир Владимирович Путин…

Предлагам на първо място момиченцата у нас да започнат да ядат бой от момченцата в детската градина, които са бъдещи съпрузи и бащи. След което битите бъдещи булки да целуват ръка за прошка на бъдещите съпрузи. Защото така се е правело едно време. И е имало ред и дисциплина в семейството, не като сегашната демократична слободия.

Момиченцата трябва да знаят, че хванат ли се на хорото, ще ги щипят. Няма да странят цял живот я, все някога ще трябва да се хващат, да запретват фустани, за да оправят демографията. 

Момиченцата у нас не трябва да избързват все пак – не бива да взимат пример от ромските  гета и подобния на тях запад. Бабата на английския крал Хенри VIII родила баща му на 13 годишна възраст. Нищо чудно, че внучето се оказало кръвожаден многоженец и е бил наказан от Бога въпреки това да не се сдобие с наследник, та се наложило щерка му Елизабет да осквернява цяла епоха английския престол с женското си възцаряване на него.  

Жените, т.е. бившите момиченца, не са имали право едно време в патриархална България (знам от прабаба ми Елисавета Лукова и от Иван Хаджийски, който потвърждава думите й в “Бит и душевност на българския народ”) да топят залъка от двете му страни в общата тава на трапезата. Знаели са си мястото.

Хубаво е на малките детски масички в детските градини да се разиграе този патреотичен сюжет. А топнало залъка от двете му страни в общата купичка с малката си нахална момичешка ръчичка, а си заминало гладно в креватчето.

Много важно е патреотичното възпитание на момиченцата да им набие в главата (с юмруци и гьостерици ако не разбират от блага псувня), че като пораснат няма да могат да отказват на съпрузите си нищо.

Днешните жълтопаветни олигофрени и прочее малоумна пасмина (по К. Костадинов, любимец на руското посолство) ще ме упрекнат, че с призива да бъде възстановена тази традиция правя опит за склоняване към масово изнасилване. Не ги слушайте либералчетата. Само със здрава българска ръка (и не само) ще осигурим демографското бъдеще на обезлюдяващата се Татковина (не случайно я наричаме така, докато дори във Великата Русия й викат Матушка). 

Като стане дума за детеродните задължения, не бива да се свеним от малки да обучим момиченцата на старинните ритуали, така правдиво описани от Хайтов в неговите див(н)и разкази. За целта в детските градини трябва да подготвят бъдещите булки как се развява чаршафче с червено петънце след първата брачна нощ под зоркия поглед на слухтящите на стената на панелката близки, роднини и просто любопитни петреоти, загрижени за чистотата на нравите и съответното доказателствено зацапване на чаршафите. 

На момиченцата от най-ранна възраст трябва да бъде обяснено онова, което вече е казано на момченцата от носталгиците за времето на потурите: “едно време бехме с потури, но имахме мъдури, а сега одите в дънки, а имате трънки”. Убеден съм, че патреотичният гений ще подскаже някой еквивалент  в рими за момиченца – птиченца, шалвари – шамари, забрадки – патки, пазви като палатки и т.н.

Когато вършите тези бокоугодни възстановки у дома с малките момиченца не забравяйте да извикате поп и фотограф, а може да привлечете цял телевизионен екип (ще ви се зарадват на поканата, басирам се).

Ако ли не – запишете сценките с айфона си. Така ще можете най-патреотично да ги тагнете, да ги постнете в нета, да ги пуснете в тубата, за да ви кликнат лайкове. Все пак сме 21 век!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s