Важат ли новите правила на Фейсбук срещу езика на омразата за българските фашизоиди?

Не мога да взема отношение по казуса с изтритите от администраторите на Фейсбук страници на Мартин Карбовски по простата причина, че не съм запознат със съдържанието им.

За мен той не съществува от онзи 12 октомври 2006 г., когато на третия ден след като бях принуден да напусна БТВ ми се обади по телефона да ми съобщи с плачлив глас, че му е наредено от началството в Дарик радио  да оттегли вчерашната си покана си за участие неделното му предаване.

Може би щях да впиша случая като “част от цялото”, ако други журналисти не бяха пренебрегнали забраната и ми дадоха думата същия уикенд, на фона на което стана ясно що за “журналист” е Карбовски. 

Въпросът обаче е наистина принципен в контекста на новите правила на Фейсбук срещу езика на омразата, въведени от началото на този месец след касапницата в една джамия в Нова Зеландия, демонстрирана в социалната мрежа. Те гласят в частност:

“Забранява се също речта на омразата, особено когато е използвана срещу групи, определяни като уязвими – най-често малцинства.

Към тази категория забранено съдържание се отнасят постове, дискриминиращи по раса, етническа принадлежност, миграционен статус, пол и сексуална ориентация. Забранява се групи от хора, дефинирани по някоя от тези характеристики, да бъдат сравнявани с животни, престъпници, да им бъдат приписвани унижаващи физически, умствени и морални характеристики”. https://www.svobodnaevropa.bg/a/29868746.html

По логиката на горния цитат в българското интернет пространство дефилират екстремисти, чиято пропаганда би трябвало да бъде спряна. Ето един пример, в който лидерът на партия “Възраждане” заплашва (както във всяка своя публикация) “подчовеците”:

Image_6751797_128-1В съзнанието на всички майкопродавци, американски мекерета, отродени еничари и обикновени жълтопаветни психодесни отрепки отстояването на българската независимост е ни повече, ни по-малко руска пропаганда. Само че ние българите няма да се повлияем от шепа платени подчовеци. Борбата за свободата и независимостта на Отечеството тепърва започва. А когато я спечелим, на всички национални предатели ще им се наложи да отговарят за престъпленията си срещу българския народ. Ние от Възраждане ще се погрижим за това”!

Особености на руската пропаганда

31.01.2019

Автор: Костадин Костадинов

Както вече съм отбелязвал нацисткият термин подчовек (Untermensch ) е висша форма на езика на омразата , употребяван от нискочели човекомразци, които пропагандират физическото унищожаване на расова основа на цели етноси и народи. За онези, които четат на други езици, давам характеристика на понятието на английски и руски език. 

Untermensch is a term that became infamous when the Nazis used it to describe non-Aryan “inferior people” often referred to as “the masses from the East”

Недочеловек (нем. Untermensch — Унтерменш) — философско-антропологический; впоследствии пропагандистский расистскоевгенический термин из идеологии немецких национал-социалистов. Немецкое слово «Mensch» буквально означает человек. Нацистская пропаганда использовала его производное с приставкой Unter-, чтобы описать согласно со своей концепцией «низших людей» — евреев, цыган, славян, финнов а также так называемых «Mischlinge» согласно нацистской терминологии Третьего рейха

protest_0Пита се в тази задача: важат ли наистина правилата на Фейсбук за откровените български фашизоиди или човек трябва лично да звънне на Зукърбъргър, за да му обърне внимание, че в европейска България, член на Съвета на Европа от 1992 г., на НАТО от 2004 -та и на ЕС  от 2007 г. свободно вирее и вилнее нацистката омраза, качена на платформата на неговата мрежа (за влияние). 

Чудя се също какво означава пасуването по този повод на левичарските антифашистки организации. Прилича на солидаризиране с тяхното момче на принципа на сродяването му с левицата, участвайки в общи митинги с нея (видно от снимките му редом с червените лидери и оратори), щом въпросният фашизоид громи с нацистка реторика омразните прозападни българи и ги нарича подчовеци.  

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s