Политическият рецидивизъм се поощрява от бившите надзиратели в затвора НРБ

Какво е общото между следните три новини от деня:

  • Че победилият за втори път на евроизбори с гласовете на дисциплинираните гласоподаватели на ДПС депутат Делян Пеевски отново няма да е депутат в Брюксел
  • Че свързан с Русия консорциум, създаден очевидно с цел да копае “снагата на майка България” (ако използвам лексиката на протестиращите рублолюбиви граждани у нас срещу търсенето на шистов газ в България от страна на американска компания преди  повече от 6 години), предизвестено се кани да се намърда в осъществяването на руския турски поток на българска земя https://clubz.bg/83573-obrat_konsorciumyt_s_ruska_vryzka_shte_stroi_turski_potok
  • Че между лидера на БСП Георги Първанов и доведения от Мадрид да разбива дясното пространство в България Симеон Сакскобургготски наистина е имало тайна договорка, както потвърди днес тогавашният пиар на червените Нидал Алгафари

Три в едно по линия на рецидивизма в българската политика. Това е общото.

У нас рецидивизмът не се наказва, а се поощрява. Ако Пеевски веднъж е измамил избирателите, че ще ги представя в Европа, те непременно му гласуват отново, за да ги измами пак. Както и стана.

Ако руските проекти (повече от) веднъж са се налагали монополно в България със съдействието на властите, както при продажбата на последния голям български държавен монопол Булгартабак, харизан от правителството на Борисов без конкурентна оферта на Руската външнотърговска банка, то с малък финт това се повтаря и днес. Ако не става вече пряко със сърп и чук, постигат го чрез прясно регистрирана компания на името на руския гражданин Пархомчук (Aндрей Владимирович).

Рецидивизмът с тайните сделки на БСП , за който споменава днес Нидал Алгафари в интервю за тв “Европа”, е правило. Изключението е, че този път това правило се потвърждава от вътрешен човек на партията. 

Изводът е, че в държавата, в която има много носталгици по времето на съветския затвор НРБ, пуснатите от лагера не желаят да се възползват от свободата, която са получили даром.

Обичат измамите на надзирателите си. При такива нагласи не е чудно, че рецидивистите се възползват от нагласите на търпеливото стадо, за да го доят безнаказано. 

НА СНИМКАТА: Стол за ползване от граждани в наши дни в касата на Топлофикация София в центъра на столицата на ъгъла на булевардите “Дондуков” и “Левски”.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s