Пеевски е точно 100 пъти по-трудолюбив депутат от Хамид, според Хамид

Нали знаете защо в нашата държава един Хамид Хамид може да се държи като султан Абдул Хамид и да си приказва каквото си иска? Например, че колегата му Делян Пеевски върши сто пъти повече работа (от него, както се подразбира). Защото не ходи на работа в парламента, а сред хората.

НА СНИМКАТА: Пеевски до 100 пъти по-малко трудолюбивия Хамид 

Преди да отговоря на риторичния въпрос да задам още един. Не е ли политически наказуемо да плямпаш за ходенето между хората във връзка с поговорката, че глупостта не ходи по гората, а по хората?

Така звучи твърдението, че Пеевски върши точно 100 пъти повече работа от презрените депутати, които послушно натискат копчето в Народното събрание (по израза на Хамид), т.е. 100 пъти повече и от Хамид?

Да, хващам се за думата. Защото няма за какво друго. Ако имаше дела, които да доказват тези думи, щеше да е укоримо хващането за думите. Но такива няма, не са видими и няма как да бъдат в рамките на тази фриволна калкулация. 

Като става дума за политика е нормално един Хамид да се равнява по най-успешните политически спекуланти, доказали своята ефективност. “Патриотичните” торбалани, с които ДПС плашат избирателите на ДПС и ги надъхват да се държат здраво заедно, си измислят мигрантски вълни и прочее несъществуващи страхотии за катерене върху гребена на тази вълна от избори на избори. Чудесен пример, нали. 

Защо Хамид да не може да “попреувеличи малко” също, за да се подмаже на човека с големите пари? Е, можеше да излъже малко по-умерено с похвала от рода на “Пеевски работи много повече от депутатите в парламента”, но нямаше да е толкова ефектно както калкулацията, че става дума за точно 100 пъти повече положен извънпарламентарен труд. С което печално известният като най-малко работещия депутат (в историята на България) всъщност се оказва герой на капиталистическия труд.

Че тази риба се вмирисва откъм главата човек може безпогрешно да усети с носа си, стига да не е заменил нормалното си политическо обоняние с обожание.

Самият Борисов не само говореше (без)отговорно за очакван ужас от 10 милиона бежанци, а когато прогнозата му се оказа преувеличена близо 10 милиона пъти…спечели парламентарните избори. Така че Хамид е като невинен младенец на фона на примера на премиера.

Разликата е само в това, че за Борисов Началника е на небето, ходи по водата и може да нахрани хората с една риба. Докато  началникът на Хамид се върна на земята и веднага започна да лови шарани в парламента. Мълвата за неговите чудеса се разнася от апостолите на лъжата. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s