Морален кодекс на строителя на комунизма

Stalin-2019-09-532x385

Николай Флоров

На 22 конгрес на КПСС (комунистическат партия на Съветския съюз), състоял се в 1961 година, става нещо забележително – приема се морален кодекс на строитея на комунизма.

По-долу е съдържанието на кодекса, за да може достопочения български гражданин да сравни тогавашните комунистически светии със сегашните. Искам да кажа хората, които и днес управляват България: Бойко Борисов, Георги (Гоце) Първанов, Румен Петков, Корнелия Нинова, Любен Гоцев и всички останали, с куфарчета или без куфарчета, с офшорки или без офшорки… 

А ето и кодекса – моралния, разбира се:

 1. Преданост на делото на комунизма, любов към социалистическата родина, към социалистическите страни.
 2. Добросъвестен труд за благото на обществото: който не работи, не трябва да яде.
 3. Непрестанна грижа за опазване и увеличаване на общественото благо.
 4. Високо съзнание за обществен дълг и нетърпимост към нарушаване на обществените интереси.
 5. Колективизъм и другарска взаимопомощ: един за всички и всички за един.
 6. Хуманни отношения и взаимно уважение между хората: човек за човека е приятел, другар и брат.
 7. Честност и справедливост, нравствена чистота, простота и скромност в обществения и личен живот.
 8. Взаимно уважение в семейсотвото и грижи за възпитанието на децата.
 9. Непримиримост към несправедливостта, тунеядството, нечестността, кариеризма и враждата.
 10. Дружба и братство между всички народи в СССР, нетърпимост към националната и расова неприязън.
 11. Нетърпимост към враговете на комунизма, мира и свободата на народите.
 12. Братска солидарност с трудещите се от всички страни, с всички народи.

А сега да видим кой гений и как е създал тоя Нов Завет! Според политолога Бурлацки, кодекса бил написан при следните обстоятелства:

«Бяхме се събрали в Подмосковието в 1961 в старата вила на Горки. С група консултанти от ЦК на КПСС аз работех от начало до край по програмата на партията. Ръководеше ни Борис Пономарьов, секретар на ЦК.

Някъде сутринта, след здраво къркане през нощта, седяхме в беседката и сърбахме чай. Един от нас каза: «Знаете ли, позвъних на Никита Сергеевич Хрушчов. Той прочел всичко написано и ни съветва бързо да съставим морален кодекс на комунизма и ако може да му го пратим в следващите три часа в Москва. И така, ние започнахме да умуваме – един говори за свобода, друг за мир, а трети за солидарност. Аз пък казах, че не трябва да изхождаме само от комунистическите постулати, а и от заповедите на Мойсей и Христос. Тогава наистина  всичко ще си пасне с общественото съзнание. Буквално за час и половина ние съчинихме такъв текст, който в президиума на ЦК беше приет с «ура».»

В 2016 година Путин похвалил моралния кодекс на комунизма, заявявайки че му харесват комунистическите и социалистическите (библейските) идеи в кодекса. 

А комуниста Генадий Зюганов доизяснил още повече: «Когато сравних моралния кодекс на строителя на комунизма с Проповедта на планината (понеже за разлика от другите аз съм изучавал библията, знам и корана) и ахнах – та ние сме преписали моралния кодекс на строителите на коминизма от библията! Но сме го написали по-лошо – в библията е казано по-добре.»

Още по-рано от тях в същия библейски дух се произнасяше и известния Георги Димитров с мъдрости от сорта «който не работи няма да яде» и «не оставяй никога днешната работа за утре», а българите го гледаха в устата и не знаеха, че като протестант той е закърмен с тия мисли от майка си.

Ето така, читателю, сега знаете как е създадено и Московското евангелие. Предполагам, че сте разбрали и защо така блажено Георги Гоце Първанов прекланя главичка и целува ръчичка на тоя и оня владика. Предполагам също така, че  неговия ординарец Румен Петков препсува нацията напълно в духа на моралния кодекс на строителя на комунизма: «Ние винаги ще сме с Русия, а пък другите да си е..т майката!»

Грях на душата обаче на всеки, който се замисли и се усъмни в тяхната чистота, кротост и непорочност – всички те днес са, както казват руснаците, «белые да пушистые»! Ето на това се казва вяра!

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s