Уж се зъби на Изтока, а вади зъбите на прозападните българи. Що е то?

Пак ще припомня прословутия съвет на предишния руски посланик Юрий Исаков към Бойко Борисов да покаже зъби на Запада. Той се сбъдва сега под формата на озъбване – привидно към Изтока, но всъщност като опит да бъдат извадени зъбите на прозападните българи с цел да им бъде отнет главният пробългарски аргумент срещу управлението на ГЕРБ: че е повече проруско, отколкото пробълско. 

На акциите на властта с привидно антируски характер в момента се радват искрено само привържениците на твърдението, че ГЕРБ е прозападната и автентичната десница, поради което т.н. традиционна десница трябва да бъде лишена от основното си оплакване, свързано с безбройните доказателства за съглашателството на Борисов с руската политика  – от мърморенето за санкциите, през Северен, до Турски поток, които по индукция пълнят гьола в Белене, захранван от крокодилските сълзи за неродената руска централа, без която сме щели да останем на сухо.

Само почакайте да видите как ще набъбне от това сълзливо наводнение потопът от въодушевените язовирни посетители на сборището край “Копринка” , насрочен за събота, 14 септември! Ще има русофилски рекорд по масовост след като властите отвориха шлюзовете на обоснованите съмнения, че преследват без основания такъв хубав човек като Николай Малинов и другарите му. 

Време е тук да поясня: арестите, както и предхождащото прозрение на външното ни министерство, че съветската окупация не е е освобождение, са толкова закъснели и гузно прикрити косвени признания за престъпното протакане и отказа от съпротива срещу руската хибридна война в България, че ефектът от тях сега е обратен. Все едно да лекуваш с аспирин възпален апендицит, нуждаещ се отдавна от операция. 

Трудно може да бъде оборена основната защитна теза на обвинения началник на Националното движение “Русофили” Николай Малинов, че той отдавна и напълно открито е действал за налагане на руското влияние тук. Човекът се хвали с това отдавна. Сега му търсят отговорност за нещо, което не е крил. Дори се е предлагал на властите ни на тепсия на онази предизборна среща с Бойко Борисов през март  2017 г., което си беше търговия с влияние – аз на вас русофилщина, вие на мен властови комфорт да си помпам руското влияние (на снимките -отново- Борисов на предизборна срещу с Малинов и ръководството на организацията в нейната централа през март 2017 г.) . 

Както вече писах, повтаря се като фарс  анекдотичната история с Тодор Живков, който се криел от царската полиция, без тя да го е търсила. 

И чак днес ли осъзнаха какви ги върши като вършее из България като емисар по въпросите на надзора над растежа и процъфтяването на московската пета колона Леонид Решетникв, дългогодишен водещ специалист на КГБ и отрочето й ФСБ по антибългарска политика на Кремъл? Извинявайте (и не ми пука като ми приписвате “самохвалство”, защото не съм направил и постигнал нищо особено), но още през 2011 г. в книгата си “Течна дружба” съм им го извадил пред скоби. Забелязал съм го защото и той не се криеше.  

Ами шпионският Руски институт за стратегически изследвания? И него ли не бяха регистрирали в антибългарската му дейност и финансирането на антибългарски филми за руска консумация? РИСИ най – официално и тържествено дефилираше на изложенията на книгата в НДК с цялото си шпионско ДНК и с физиономиите на брадатите (по образ и подобие на реставрирания от Решетников и брадатия им олигархичен работодател Малофеев в  наши дни образ на добрите стари руски имперски монархисти). И за това съм писал многократно – нищо за хвалене, лесно беше, а и какво от това! Единственото, с което се сдобих по повод моите “открития” беше все по-дълбокото ми закопаване в дупката на забравата в т.н. водещи медии, следващи слугински официалната политика на покорната пред Путин българска власт.

Ама сега тя била изригнала най-после… Нима? Посланик Макаров откровено й се подиграва и още по-явно ни заплашва вкупом. Пожела на България, чието небе е обект на дългогодишни руски въздушни военни провокации, “мирно небе”. В превод – нещо като “дупе да ви е яко” (ама не на Борисов , с когото е в явен сговор, а на българския народ). Най-вече в рамките на едно изречение московският наместник на два пъти  даде да се разбере във връзка с арестувания заради “Проект България” Николай Малинов, че Русия ще продължава “проектите в България”. И открои най-важният от тях: разширяването на ядрената база на Русия у нас, за което Борисов се натяга като стар новобранец пред Москва да се докаже в ролята на осъзнала се фурнаджийска лопата, заела най-после правилната, прокремълска позиция: 

„Продължаваме да работим по проектите с България. Следващата седмица ще бъдат обсъдени редица проекти, включително АЕЦ „Белене”. Същевременно получаваме такъв изстрел”, “стреля” от упор в десетката Макаров.

Може ли да се окаже целият този маскировъчен шум да е постановка за заглушаване на съпротивителните гласове в България и да е опит за камуфлажна мрежа за пред Запада върху осъществяването на реалната възстановка на пиесата “АЕЦ “Белене”? Може, може. Особено щом посветения в сценария Макаров намеква, най-вероятно става дума  за договорка с руските хибридни хитреци. Хи-хи

Измамано е създаденото за миг впечатление, че с арестуването на виден русофил Борисов е наредил да се бие самара, за да се сеща магарето. То не издържа проверката на логиката, според която на свобода на действие се радват руските шпиони с дипломатическо прикритие или онези, монтирани на места и позиции, които те заемат без да се афишират русофилски. 

Обвиненият в шпионаж Николай Малинов, познат досега предимно на потребителите на кебапчета край “Копринка” (бивш язовир “Георги Димитров”) вече говори като Герги Димитров на Лайпцигския процес в националния телевизионен ефир и едновременно с това се прави на Никола Петков. Сбъдва в русофилските представи мита за преследването на комунистите от началото на 90-те години на миналия век, който ги втвърди и ги върна на власт чрез избори като изключение на ставащото в бившите съветски европейски колонии. 

Но има една издайническа подробност. Малинов старателно избягва да обвинява Борисов. Дори твърди, че не иска да обвинява никого. Те го “бият”, той им вика “мерси”. Защо ли? Какъв добродушен руски шпионин само! Направо да го запишеш в групата за шпионско приятелство с България по аналогия на групата за приятелство с Русия в Народното събрание, в която гербаджиите са най-многобройните агенти за руско влияние в законодателния храм.  

Ако приемем, че Малинов е паднал изобщо, то падналите не ги ритат, освен ако ритащите не са фанатични другари и другарки, призовавали наистина за смъртта на Никола Петков. Предстои да бъде доказано в съда, че явната дейност на Малинов и организацията му в полза на Русия е била резултат от някакъв осъдителен чак с днешна предизборна дата таен план. 

А парите, плащани на явни проводници на политиката на Путин, не са никаква тайна – поне онези хилядарки, които премиерът на Русия Медведев връчи като награда на двойката Светлана Шаренкова – Димитър Иванов на червения килим в Кремъл за заслуги в проруската пропаганда в България. 

Прав е, уви, Решетников да ехидничи, че в България просто няма какво да се шпионира. Прав е също и в откровението си, че тъкмо “простите българи”  не вярват на версията за шпионажа. Нали са прости, като един наш премиер, които се прослави с подобна констатация за разбирателството си с “простите” като него българи.

И аз се оказвам донякъде “прост” в това отношение. Писал съм не веднъж, че за руския шпионаж няма тайни у нас. Така мислят и “простите” западните служби, които дозират обмена на информация с нашите по тази причина. В интервю за “Течна дружба” служебният министър на отбраната Велизар Шаламанов сподели в интервю  пред автора на тези редове за книгата “Течна дружба”, че в руското посолство просто научават какво се говори в българското военно ведомство в рамките на час.

Като толкова много искат да покажат съпротива срещу кандидатите за екзекуторите на Русия в България нашите власти можеха да направят нещо за разкриване на онези, които от години заплашват моята особа с убийство по русофилски подбуди. После, когато не срещнаха институционален отпор, вдгнаха залога и ме опаковаха с още 7 известни българи. “Неизвестен и досега, близо две годни по-късно) извършител” призова в специално създаден профил във Фейсбук да бъдем обезглавени, където бъдем срещнати, а отрязаните ни глави да бъдат снимани и демонстрирани в мрежата.

Не, бившият депутат и член на ръководството на БСП не е нито развенчаният другар враг с партиен билет Трайчо Костов, а още по-малко е преследвано подобие на Никола Петков. Но се опитват да го превърнат в нещо такова с обратен знак в името на обезоръжаването на прозападните критици на проруската политика на Борисов и на сплотяването на русофилските редици. И в двата случая полза от това имат само архитектите на идеята, чийто московски представител тук Макаров се прави на изненадан от нейното осъществяване. 

Какво да очакваме? Всичко. Например тържествено покайване на Борисов чрез още по-триумфално пристъпване към практическо насаждане на руската ядрена база у нас край концлагера в Белене. Руската йезуитска политика никога не е преставала да следва използвания и от нацистите принцип “целта оправдава средствата”. Не е жалила средства, а още по-малко пешки, когато си разиграва коня на чужда троянска шахматна дъска, нарочена за присвояване. Голямата империя, от чиято огромност се възхищават тук русофилските човечета, си преследва големите цели и няма проблем да пусне (още) “малко кръв” на свои хора, ако това се налага в името на имперското си величие. 

Тъй че и вие, човечета, не се радвайте прекалено на шанса да получите поощрителна кауза. В сметката на руския кашалот сте само планктон. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s