кафенето

Новини и не само

Cтава ясно защо няма политик в затвора

Специализираният съд оставил собственика на ТАД груп в затвора заради "интелектуалните му възможности и способностите да борави с компютър".

© Георги Кожухаров

Специализираният съд оставил собственика на ТАД груп в затвора заради „интелектуалните му възможности и способностите да борави с компютър“.

Любомир Аламанов е комуникационен експерт, работи в SiteMedia Consultancy. Текстът е от профила му във „Фейсбук“ и е по повод отказа на спецсъда да освободи от ареста шефа на ТАД груп Иван Тодоров, обвиняем за хакерската атака на НАП, при която изтече огромно количество лични данни на граждани. Аргументът на съда е, че обвиняемият може да извърши ново престъпление поради интелектуалните си способности, компютърните си умения и информацията, с която разполага.

Специализираният съд оставил собственика на ТАД груп в затвора заради „интелектуалните му възможности и способностите да борави с компютър“.

Вече става ясно защо досега няма задържан в затвор политик.

(Нено Димов е от гражданска квота и не се брои.)

Гледам си дипломата за магистър по информатика, гледам книгите, които съм прочел, и започвам силно да се притеснявам. Даже не знам дали това е майтап или не.

Имаше един фантастичен филм, мрачна антиутопия как хората в някакво бъдеще живуркат. И не издават звук, за да не ги изядат извънземни. Те се правят на глухонеми, за да оцелеят. А ние трябва да се правим на тъпи, за да не ни оставят по затворите.

Във все по-тъпа антиутопия живеем.

Нали политиците се чудят как да върнат българите от чужбина? Много лесно. Само трябва да ги карат да се чувстват умни. А не да искат да са тъпи. Просто е. За умните, де…

One thought on “Cтава ясно защо няма политик в затвора

  1. И все пак ако използваш интелекта си в услуга на Дявола ? А в случая, както ми се струва става въпрос на обикновен рекет, но с възможностите на технологията. Може би е добре да се помисли.

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: