Успешно премина вотът на доверие в проруската монолитност на управленската опозиционност у нас

При други обстоятелства вчерашният провален вот на недоверие към властта в парламента щеше да е днешна водеща новина. Обстоятелствата обаче се не други, а именно тези: шоуто на прокуратурата отвлече вниманието на публиката и тя пропусна да забележи фокуса с оцеляването на управлението на ГЕРБ.

Да, не е новина, че управляващите “оцеляха”. Нито е изненада, че бяха подкрепени от “Атака”, отколешен скачен съд с ДПС, което използва предизвестената развръзка, за да имитира откачането си от мълвата, че властва в таен сговор с ГЕРБ.

Как така в разгара на най-големия шум в системата на гладките отношения с Русия от близо две десетилетия насам по утъпканото трасе на руския шпонаж тъкмо най-откровено русофилската партията не се възползва от шанса да демонстрира онази лоялност към Москва, която от парламентарната трибуна засвидетелства Павел Шопов от “Атака”?

Приоритетно той настоя конкуренцията по русофилска линия от БСП първо да се изкаже против санкциите на Запада срещу Русия и тогава да иска от “Атака” подкрепа за сваляне на правителството. Иначе казано, “Атака” може да е в немилост в рамките на т.н. “малка коалиция”, но най-малко не си е сменила дори козината от времето, когато се явяваше на избори с платформа от 5 водещи точки, до една свързани с руските интереси.

Замитането на следите и на отговора на въпроса “кой кой е” в българския парламент доведе до истинско разделение на труда между нашите законодатели,  труженици по волята на руските работодатели. 

ГЕРБ, които рапортуват за ударни темпове на своята работа по осъществяване на главния руски проект на Балканите “Турски поток”, попадат под атаката на ревнивата в това отношение соцопозиция. Тя би направила и повече от ГЕРБ, направо би мобилизирала ново бригадирско движение с кирки и лопати да копаят в угода на Путин. 

На страната на БСП, добре осведомено за разпределението на ролите, застава проруското ДПС. Обаче се натъква на руската мина “Атака”, която торпилира кораба на БСП и ДПС  при гласуването на вота като съветската подводница, потопила през Втората световна война в Черно море българския кораб “Струма” с повече от 700 еврейски преселници и българския му екипаж.

В дерето на морето от проруска любов клечи на воля “Воля”. Те пък се правят на въздържатели – едва ли не вече не пият водка и са “непричом”. 

И се получава следното: “умерено” проруската ГЕРБ балансира своята “умереност” чрез невъздържано проруската “Атака”. А нетърпеливата да се докаже като челен отряд на московската пета колона и да измести ГЕРБ от тази позиция БСП се съюзи тактически с “хитрата сврака” ДПС – също “руска мина”, настъпена от бившия председател на партията Лютви Местан.  

Бъркотията щеше да е пълна в тази уж пъстра, но на практика едноцветна кремълска мозайка, ако все пак за ориентир на смълчаната публика у нас руското самодържие не подвикваше зад кулисите “так держать, молодцы”. 

И се държат молодците един за друг, за да не изпуснат питомния парламент, че после да гонят ( от него )  отново намъкналите се диви, неопитомени навлеци с ясна прозападна ориентация. 

Имаме наистина ненагледна законодателна власт, която по своята прокремълска монолитност може да се сравнява само с върховото постижение на съветския колониализъм от времето, когато антисъветизмът беше най-голямото политическо престъпление в неребето. 

Имитацията на многопартийност днес е точно като вчерашната “двупартийна система” на бекапето и безенесето. За заблуда на противника, т.е. на народа, от чието име гореспоменатите субекти на московската воля се произнасят в хора на Путин в един глас за почуда на всички, които не могат да различат полифонията от какафонията.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s