Граждани дописаха с поръчки за кафе и мекици Националния план за възстановяване

Видка Атанасова

Граждани дописаха с поръчки за кафе и мекици Националния план за възстановяване

В продължение на часове граждани имаха възможност да дописват и редактират Националния план за възстановяване и устойчивост, качен като файл в Google Drive с отключена възможност за редакция. Документит, чиято последна версия беше достъпна на сайта www.nextgeneration.bgвече е свален.

Находчиви читатели го бяха попълнили с точки като „Ходи пеш“, „Продавам две джанти“, „Кафе и кроасан, моля“, „Вече два часа чакам мекици с кафе? Какво е това слабо обслужване?!“. „Тук съм само да питам къде са ми дубайските фурми?“. Планът беше изпъстрен и с множество колажи.

Граждани дописаха с поръчки за кафе и мекици Националния план за възстановяване

В социалните мрежи хората коментират, че е голям гаф администрацията да използва платформи като Google Drive за публикуването на такива документи, при условие че правителството е изхарчило сериозни средства за дигитализация на управлението. „Колко пари за електронно управление и имате това? За 2 млрд. толкова. – Томи Дончев“ – коментират потребители във „Фейсбук“.

След като миналата седмица кабинетът обяви, че няма да изпрати окончателния вариант на Плана за възстановяване и устойчивост до Европейската комисия за разглеждане и одобрение, а вместо това ще го внесе в парламента, в петък той трябваше да бъде представен пред депутатите от вицепремиера в оставка Томислав Дончев.

Мнозинството от народните представители обаче отказа да го изслуша, като вместо него пожела да говори министър-председателя в оставка Бойко Борисов. Така след гласуване той беше задължен да се яви на пленарно заседание на 21 април (сряда).

На брифинг в неделя Борисов каза, че в плана не са предвидени единствено пари за асфалт. На пресконференцията вицепремиерът Дончев добави, че за изготвянето му правителството е работило с експертна общност и с Европейския съюз и смята за абсурдна ситуацията, в която партиите критикуваха плана, без дори да са го прочели.

До 30 април България трябва да го изпрати за одобрени в ЕК, но този срок може да бъде изпуснат, след като Дончев заяви, че ще остави на следващо правителство да го внесе.

2 thoughts on “Граждани дописаха с поръчки за кафе и мекици Националния план за възстановяване

  1. Лумпенизацията продължава с пълна сила, включително и в този сайт. Давайте, дебили, с Троцки, Ленин и Сталин напред, към сияйните върхове.

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s