Бляновете на една руска империалистка

Николай Флоров

НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ИМПЕРСКАТА КИРИЛИЦА

Азербайджан премина на латинска азбука.

Казахстан днес използва кирилица, латиница и арабска азбука, но до 2025 година трябва да мине на латинска.

Узбекистан е приел официално латинската азбука.

Киргизия планира да въведе латинска азбука.

Балтийските държави използват латинската азбука.

Днес можем спокойно да кажем, че в България се използват две азбуки – кирилица и латиница, а населението е двуезично, тоест български плюс още един западен език (с предимство на английския). Чуждиците нахлуват неудържимо, но в това няма нищо порочно – налага го живота.

Българите не обичат руски. От всички славянски езици българският е най-отдалечения от руски по своята структура и безпадежност, но и поради силното си влияние от гръцки, турски и латински. СЪС СВОЯТА ПАДЕЖНА СИСТЕМА И ХАОТИЧНА ГРАМАТИКА РУСКИЯТ ЕЗИК Е ЗАСТИНАЛ В СВОЕТО ПЪРВОНАЧАЛНО СРЕДНОВЕКОВНО СЪСТОЯНИЕ И ДНЕС БИ ТРЯБВАЛО РУСНАЦИТЕ ДА ИЗУЧАВАТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК КАТО ПИСМЕНОТО НАЧАЛО НА РУСКИЯ. Съветските окупатори  и техния комунистически слугинаж в България заобикаляха особено старателно  и цялата тракийска история, която е в основата на етническия състав на нацията.  

Руският език в България си спечели славата на репресивен имперски език. Неговото натрапване на българите през комунистическия режим дойде с въвеждането на концлагери, непознати по своята жестокост и цинизъм, подкрепени от политически преследвания и затворени граници, непознати за историята на България. 

Днес Путин още не може да преглътне разпадането на съветската империя, още по-малко упадъка на кирилицата. Като верен КГБ-ист той не може да приеме тоя факт поради наранената си грандомания. По-интересен е факта, че продължава да третира българите както стария комунистически слугинаж, според който «курица не птица – Болгария не за граница».

ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА

И ето, на фона на и без това раздразнената руска имперска чувствителност, се появи едно същество на име Маргарита Русецкая като ректор на института «Пушкин» в Москва, която в интервю за «Росийская газета» по повод открития на 15 септември санитарно-оздравителен комплекс «Камчия» заяви следното: «РУСКИЯТ ЕЗИК ТРЯБВА ДА СТАНЕ ЧАСТ ОТ ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ».

Претенциите на госпожата веднага напомнят за амбициите на Русия да обсеби земята около паметника МОЧА, или за трагичното национално предателство чрез продажбата на комплекса «Камчия».

Ако българските политици имат гръбнак, те би трябвало да откупят обратно имота ако трябва и с последните стотинки на държавата. Ако нямат, те ще принудят българите да преглътнат и това комунистическо престъпление, особено противно на фона на една вече европеизирана България.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s