Комплексите на българските политици от руския комплекс край Камчия в комплект с мълчанието за МОЧА и подобията му

Иво Инджев

Предварително уточнявам, че не се заяждам с Христо Иванов конкретно, сравнявайки акцията му срещу руския анклав край Лукойл в Росенец миналата година и липсата на подобно усилие спрямо руския анклав край Камчия. 

Един текст в мрежата ме подсети да попитам отново защо българските политици от всякакви цветове, но най-вече от партиите с демократични инстинкти или поне   претенции за демократичност ( и свободолюбие?), пазят пълно мълчание по далеч, далеч по-големия и продължаващ много по-отдавна във времето назад национално предателски казус с продажбата на национален суверинитет на една вилна зона разстояние от морската ни столица Варна. Същата, която остава в пределите на България по изричното, дори войнствено императивното настояване спрямо делегацията на османците на Берлинския конгрес през 1878 година германски канцлер Бисмарк.

Толкова много съм изписал по случая и толкова малко отзвук по темата има в българската публичност, че се зарадвах да видя един съмишленик да повдига въпроса. https://kafeneto.wordpress.com/2021/10/29/бляновете-на-една-руска-империалистк/

Желаещите да се запознаят с фактологията на най-голямото престъпление срещу националния ни суверенитет, на продажна стойност поне 300 милиона евро ( по оценка на московското кметство, собственик на “санаториума” край Камчия ),  могат да се запознаят с развитието на темата от страна на колегата Спас Спасов в “Дневник” с няколко солидно подкрепени с фактология негови статии.https://kafeneto.wordpress.com/2021/10/29/бляновете-на-една-руска-империалистк/

Бляновете на една руска империалистка

Напомням, че днешният руски царизъм сам определя въпросната руска придобивка като изключително постижение на експанзията на руското влияние в чужбина. Самият руски външен министър Сергей Лавров, определян като втория по влияние политик ( и първи по трайно присъствие и несменяемост на високия си пост ) в Русия, посочи българската придобивка като перлата в короната на империята в наши дни, определяйки я като първа по значение подобна руска база за влияние, построена извън пределите на Русия пред последните десетилетия. https://www.svobodnaevropa.bg/a/30342556.html

Та се питам: щом на Кремъл това завоевание му е толкова мило- това ли е причината никой политик и никоя партия у нас да не смеят да предизвикат с въпроси относно статута на “санаториума” ( за отглеждане на руско влияние у нас)  Путин и компания, която стопанисва комплекса, създаден от мафиота Лужков, прогонен от Путин от кметския пост в Москва поради прекалени претенции за влияние в държавата му?

Да, Росенец беше важен пробив в крепостта на съвременното местно средновековие, олицетворявано от неговия почетен председател Ахмед Доган и не случайно заслужи уважението на публиката тук. Но този удар по местния феодализъм е сравним по значение с нанасянето на щети по локалния комунизъм без да се засягат неговите съветски темели. Комплексът в Камчия е тяхното видимо, макар и съзнателно укривано сред вековната гора на българския резерват материално и духовно имперско продължение в наши дни.

Комплексът “Камчия” издава комплексите на българската политика спрямо нашите дългогодишни владетели както и страха от поставянето под съмнение на съветските монументи у нас. Ако има някаква разлика между комплексарското мълчание по двата казуса, това е надграденото край Варна национално престъпление с огромни дози корупция на поредица от правителства, съд и места власт. Ръка за ръка те са узаконили руското безобразие да откъснат от България парче от природен резерват уж за лечение на дечица от Москва, а- както се (д)оказа от думите на Лавров- там е монтиран най-скъпият генератор на руско влияние, създаван досега от Русия извън нейните предели. 

Мащабът на престъплението е такъв, че сараите на Доган изглеждат спрямо него като жалки бараки на селски баракониер. Руснаците държат да подчертаят своята безнаказана господарска хватка като си поставиха в центъра на комплекса бюста на главния окупатор на България маршал Толбухин. Предполагам, че в своята крепост биха приютили и Монумента на окупационната червена армия МОЧА, барабар с “Альоша” и неговите подобия, ако имаше кой да ги свали от пиедестала им в България.

Доган все пак не е посмял да увековечи по подобен начин делото на Баязид Завоевателя.

Всичко това стана за сметка на България й нейния суверенитет, но в полза на притаени корупционери, купени по веригата с парцалите от мафията на Лужков, която започна да разиграва тук “мачлета” с негово лично участие (и участието на софийския кмет Софиянски) още от края на 90-те години на миналия век и откри обекта край Варна с ентусиазираното присъствие на новоизбрания по онова време премиер Бойко Методиевич.

Именно той даде своята завършваща грабежа окончателна благословия с прегръдки с Лужков – само няколко седмици, преди мафиотът да бъде изритан брутално от изборния му пост в руската столица от президента Медведев по указание на уж подчинения му премиер Путин.   

И нито веднъж нито един депутат не оспори в българския парламент статута на завладяната от Русия българска територия! 

Това е продължаващо престъпление спрямо България, което чака да бъде изобличено от своя Христо Иванов.  

One thought on “Комплексите на българските политици от руския комплекс край Камчия в комплект с мълчанието за МОЧА и подобията му

  1. Инджев, нека когато се борим за справедлива кауза, да не изопачаваме фактите, защото тезите ни увисват във въздуха. Руският коплекс не се намира в „резервата Камчия“. Намира се в курортната част, където има и много други обекти, хотели, къмпинги, бунгала, заведения и какво ли не. Второ, ББ няма нищо общо с „откриването“ на комплекса, който бе открит години преди това. Интересно е наистина под каква форма на владение се ползва този комплекс. Управителка му беше последната първа секретарка на ДКМС, но едва ли тя е главната движеща сила в далаверата. Веротно съществуват някакви документи за покупко-продажба, нотариални актове и т.н. Там е интересно да се рови. Накрая със съжаление ще кажа че руският „анклав“ е най-цивилизованото място в кк Камчия, който винаги е бил курорт за бедната работническа класа.

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s