Държавата не е разпасана гимназия

Maria Spirova

В условията на всеядна коалиция, всяка партия ще се пробва на поразия, и това е конкретно ситуацията, за чието възцаряване гласувахме три пъти.

Струва ми се, че е редно да се подчертава това обстоятелство, понеже е дежа вю.

В крайна сметка, за БСП и ИТН дръзките опити за реинсталиране и ретромонтаж на възмутителни стари муцуни върху всякакъв хранителен (властови) субстрат са определящ подход. Запазена марка, тъй да се каже.

Външно министерство е просто първото яйце, което се запъртъчи по особено ароматен начин.

Този път получихме тържествено обещание, че ще проветрим кокошарника, но въпросът продължава да стои – как правителството ще управлява съставните си части, ако лепилото между тях е споделената им убеденост, че трябва да се пробват, докато мине?

В тази ситуация, превръщането на премиера в съдия от последна инстанция на всяка дузпичка във всяка ведомствена вратичка е логично следствие, към което ПП открито се стремеше.

Сигурна съм, че тази конфигурация има репутационни предимства, но не мога да си представя, че ще се окаже ефективна цедка за мащаба на кадрови разгул, който потенциално се открива пред нас.

Държавата не е разпасана гимназия, при която всеки хулиган може да бъде влачен сутрин, обед и вечер при директора, за да има тишина в час.

Тук дори не отварям дума за това, че харизматичното „фиксърство“ вече има своите традиции по нашите земи и бяхме решили да го правим официална опозиция.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s