Двама се караме, третият Рим печели

Иво Инджев

След като се нагледахме и наслушахме от всевъзможни държавни и частни медийни трибуни (БНР и БНТ миналата седмица и Нова тв този уикенд) на вездесъщия червен пропагандатор Волгин да повтаря като съветска развалена плоча как изобщо не бързаме Северна Македония да стане член на ЕС, днес тази московска теза бе озвучена и от бившия външен министър от БСП Кристиян Вигенин.

Не може да има “елементи на бързане” в този процес, заяви той от екрана на държавната телевизия.

Стана ясно и на най-бавно загряващите, че под прикритието на внезапен порив на патриотизъм червените у нас хич не бързат системно сърбизираната и дебългаризираната наша западна съседка да стане част от Запада.

Защо да бързат нашите съседи да се поевропейчват, като могат да си останат балкански остров на сръбското влияние под влиянието на Москва!

Вигенин  вече знае, че не бива да бърза по европейски причини. Очевидно си е взел поука от инфарктното преживяване, което си причини през 2014 г., когато се направи на европееец с европейците и почете с цветя жертвите на киевския майдан по кървавите следи на бунта. Направо предизвика вътрешновидовия канибализъм в партията и в редиците на московската пета колона у нас. Искаха да го изядат жив.  

Как е оцелял след това прегрешение към Кремъл, че и да изкласи отново на върха с важен пост по партийна линия в днешния парламент, той си знае. Онова, което се вижда е, че тактиката му да се държи здраво в обкръжението на шефа, Корнелия Нинова в случая, е печеливша. Не и за България, но кой ти гледа такива подробности! 

Понеже е малко вероятно БСП да си сверява позицията с Волгин, колкото и да е любим на споменатите по-горе медии, остават една версия да си обясним еднаквото му говорене с Вигенин. Журналист просто участва от “независими” позиции в съгласувана пропагандна кампания, която зависи от московския интерес да се караме със съседите си, докато Третият Рим печели. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s