Долу ръцете от Мис Бикини

Стоян Николов – Торлака 

Тома Биков казва, че промени в Конституцията щяло да има, ако се млъкне по Барселонагейт. Забележете, че господин Биков не прави епохалното си излияние по Севда ТВ или от зайчарника на многоуважаемия от ГЕРБ лелки бивш наш премиер. Не. Биков го казва в прав текст от трибуната на Народното събрание.

Добре, добре, правим уточнението, че по времето на управлението на ГЕРБ Народното събрание, тази най-висша институция на българския парламентаризъм, срина доверието към себе си до немислими мариански падини. Но, все пак, не бива да отклоняваме фокуса си от простичкия факт, че институциите са създадени, за да бъдат стожери на демокрацията. А не, за да бъдат използвани трибуните им за мафиотски сделки. Дори самото понятие „трибун“ изключва подобно поведение.

Няма да фъфля и да го овъртам, та ако ще целият ГЕРБ-ерски електорат да ме съди. Стоя с името си зад думите си. ГЕРБ е мафия, Тома Биков е част от нея, а изказването му е като в италиански ресторант в Чикаго през трийсетте години на миналия век.

Както и да се опитва да завоалира посланието на вожда си, господин Биков заяви от трибуната на Народното събрание едно. Ние ще подкрепим разни „исторически компромиси“, освежителни ремонти или други балалайки в Конституцията. Но ще го направим само, ако вие зарежете Барселонагейт, оставите тия пет изпрани милиона и Мис Бикини на мира и не ни занимавате с разни ДКН тестове за бащинство на Пожарникаря – Слънце. Капиши? Deal?Имаме ли сделка?

За щастие, поне засега сделка няма. И оня с магнолиите е в стресова ситуация. Не е само от доклада на испанската полиция, който Гешев ще превежда, докогато може да замита под килима с последни сили. Не са и единствено кражбите по магистралите, Мата Хари, „ало, Ваньо“, осемте джуджета, руский пАток, КТБ и повсеместните тераси. Край и брой нямат издевателствата му спрямо хора, бизнес, институции и самите устои на една дори и съмнително правова държава.

Оня с магнолиите и зайчарника го е закъсал истински. Това си личи дори и само от фалцета му. В паника е. Знае, че ако кълбото почне да се разплита само от едно място, кълчищата ще щръкнат отвсякъде. Бойко истерясва и крещи, за да насочи вниманието в друга посока. Не помага дори и това, че все още да има за верни съюзници почти всички „национални“ медии, социологически агенции, политолози и всякакви други буфери. Докато свършат кюлчетата от чекмеджето, дотогава. Не мислете, че не го осъзнава.

Но, въпреки всичко, хората просто вече не обръщатдостатъчно внимание на крясъците му за внимание. А той сега има нужда от повече внимание дори и оттогава, когато нарцистично даваше на мисирките да му пипат бицепса. Прожекторите да са насочени към него си му трябва, не се шегувам. И за поддръжка на личното му его, и за да отклонява фокуса от хилядите пладнешки обири, в които се е забъркал или в които е съпричастен с любезното си съдействие, подобно на всяка българска реплика на Ал Капоне, доставена от алиекспрес.

Бойко обаче е нещо повече, не можем да му го отречем. Толкова отявлен мафиот скоро не е заставал на премиерски пост в никоя европейска държава. Обаче, рано или късно, всеки андрешковец го закъсва.

С Жипката вече не става. Пиар Севда също е „ни навам, ни натам“. Ива Николова, Беновска… Никакви „видими резултати“ и плъховете първи напускат кораба. Ама на тумби. А Бойко не е свикнал така. Той заслужава по право да му се целува ръка, като в светлите времена, когато Цветан Цветанов му въртеше „пиара“. Со кротце, со благо, со бая множко кютек.

И, когато сме „аз съм прост и вие сте прости“ и нямаме друг начин да се изплъзнем от европейското правосъдие, изпращаме Тома (не)Верни да преговаря със сикаджийските ни методи от трибуната на Народното събрание. Защото мафиотите така правят, когато се почувстват застрашени. Те нямат аргументи, каквито би извадил един истински политик, за да опита да се надиграва на дела и думи с опонентите си. Мафиотите разбират живота като „Или ти, или аз“. Щом е опрял ножа до Барселоната, ще направим контраатака.

Бойко е в ъгъла. И, като всеки опасен звяр, е готов да ръфа жива плът, спор няма. Нищо не доказва това по-ясно от думите на Тома Биков от „високата“ трибуна на Народното събрание.

Всяка прокуратура в нормална в законова държава би се самосезирала моментално от подобен публичен опит за склоняване към престъпление. Ние все още не сме законова държава, а и не се вижда ще станем ли такава в близко бъдеще. Но става все по-очевидно, че мафиотът с Жипката място не може да си намери. Не е много, но все пак е добра новина.

One thought on “Долу ръцете от Мис Бикини

 1. Долу ръцете от боко – скритата лимонка – унищожителя на пути.
  Ако боко не беше построил турски поток пути нямаше да нападне УКРАЙНА.
  Сега пути ще бъде смачкан и руснаците набутани в Сибир, където им е мястото.
  Иначе кой знае колко години още трябваша да чакаме.
  Жалко, че цената за това е висока и ще я платят УКРАИНЦИТЕ.

  Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s