ДБ извади пред скоби борбата срещу рашизма и газира гузните помагачи на руския газов монопол

 Иво Инджев

Криво-ляво, както се казва, но по-скоро криво-дясно, единствената доказана прозападна парламентарна партия Демократична България най-после постави ребром въпроса за противопоставянето на рашизма. https://fakti.bg/bulgaria/678538-db-predloji-merki

Това трябваше да се случи отдавна – при цялото ми искрено уважение към приоритета на партията (коалицията) от времето на предизборната кампания акцентът на нейната дейност да е върху реформата на правосъдната система.

ДБ не бива да отстъпва от тази важна позиция, но от 24 февруари се вижда и без военен бинокъл, че борбата е за оцеляването на България като най-застрашената от вътрешните метастази на рашизма държава в ЕС и НАТО. 

Главният прокурор Иван Гешев днес огласи съпротивата си срещу езика на омразата в полза на Путлер в българския парламент. Не назова поименно Костадин Костадинов, но се възползва от пропуска на демократите в парламента да го направят и зае нишата, която им се полага като разобличители на путинофилията в българското Народно събрание. 

Много правилно припомни днес в вицепремиерът Асен Василев на реваншистите от ГЕРБ, че са завещали на България руския газов монопол.

Припомнянето за газа газира гузните помагачи на Путлер сред бившите управляващи, обслужили стратегията му да затяга газовата примка около врата на заобикаляната от руския “Турски поток” Украйна.

Всичко, което трябва да знаете за путинофилията на корпорацията ГЕРБ, е архивирано като незабравима илюстрация на сервилността на нейния собственик към Путлер (снимките съм публикувал многократно поотделно, но тук са събрани в колаж от FrogNews).    

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s