”Родината не е да целуваме задника на президента”…

 Иво Инджев

В Русия вчера се случи нещо, което показва какво значение има индивидуалната храброст при съпротивата срещу колективното безумие, оглавявано от диктатор, уж аплодиран от тълпата.

Аплодисментите този път бяха с обратен знак и показаха, че Путлер е загазил  в очите на своите поданици, които не се страхуват да изразят истинското си отношение – стига да са много, заедно и в “свои води”.

Популярният руски бард Юрий Шевчук се изправи на сцената на свой концерт пред хиляди почитатели и произнесе реч срещу войната на Путлер в Украйна. Яростно!

Протестът му се отличава с факта, че наелектризира на място хиляди хора на масово събитие, каквото е трудно, ако не и невъзможно, да бъде организирано като протестна акция в руските градове, където репресивната машина бди с брутална безпощадност срещу всякаква форма на съпротива срещу политиката на Путлер.

“Родината не означава да целуваме задника на президента. Родината е бедната старица, която продава картофи на гарата”, заяви на микрофона певецът под бурните аплодисменти на множеството.

Случи се на границата между Европа и Азия в Уфа, столицата на Башкирия на повече от 1500 километра от Москва. Кошмарът на Путлер, е че тази храброст, проявена в провинцията, откъдето режимът му набира пушечното месо за своята агресия срещу Украйна, пълзи към Москва.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s