Гербокопачите на Украйна, депесевски и прочее друзя свалиха маските и правителството

Иво Инджев

Свалиха маските и правителството на Кирил Петков.

1.То(й) си позволи да отхвърли военния министър Стефан Янев, козирувал по руска заповед да отрече руската война в Украйна.

2.  Набра смелост да не плаща (данък подчинение на Русия) в рубли.

3. Ядоса рашизма с американска (!) алтернатива на руския газов шантаж. 

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2022/06/22/4360944_gerb_dps_itn_i_vuzrajdane

Кои го свалиха? 

1. Гербокопачите на гроба ( предполагаемия) на Украйна. Те прокопаха в угода на Путлер “Турски поток” за свързване на Москва с Белград и Орбанова Будапеща . Стегнаха примката за задушаване на Украйна чрез руско газово заобикаляне. То стана фатално важен стимул за началото на руската агресия, фактор за обогатяването на путлеристката военна машина с алтернативен канал за гарантиран поток от стотици милиони евро за захранването на специалната му гадост в Украйна. Подтикна Путлер да започне войната си в центъра на Европа.

2. Депесевски. Да обяснявам ли  фалшивото пеевско пеене в хора на “евроатлантизма” в отчаян опит за заблуда на американците или поне на лековерните избиратели на ДПС относно оксиморона на прозападния евразийски профил на партията ?

3. Слави Трифонов. Фанатичен фен на миража за “България на три морета”, създаден от Русия на 3 март 1878 г. с цел никога да не бъде осъществен – възможен за постигане днес само върху пепелищата на ядрената война (когато границите вече няма да имат значение), предизвикана от неговия Путлер. 

4. Копейкин. Без коментар за този продукт на новия Коминтерн на фашизоидността, промотиран от рашизма сред крайнобесните в Европа.

Две от трите партии в торпилираната от руската бомбардировка коалиция ясно заявиха убеждението си, че съзнават доколко кракът на Москва ги е препънал ( това като алтернатива на клишето за “дългата ръка”). 

Препъни камъкът в тази логическа конструкция е позицията на третата партия от п(р)овалената коалиция. 

Как БСП, която така предано обслужва(ше) приоритета на Путлер да не даваме оръжие на Украйна, ще обясни на собствените си друзя в България, че е жертвана на олтара на висшия интерес на Москва в България да няма правителство, провинило се пред Путлер? За да седне на мястото на нейния проруски за(д)ник др. Копейкин?

Тази интрига е сред основните въпросителни, на които ще чакаме отговор в идните дни.   

НА СНИМКАТА (“Капитал”): Ако някой не вярва, че правителството е свалено по външнополитически причини, вгледайте се в илюстрацията на казуса чрез демонстративната поза на външния министър Генчовска, която торпилира на международната арена  това правителство много преди днешния вот в българския парламент.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s