Шамарът е звучен и тепърва ще кънти

Radoslav Bimbalov

Сигурно покрай вълненията за Мъск сте пропуснали да забележите новината, че Европа не ни иска особено да влизаме в клуба на равните, дето му викаме Шенген.

Вече все повече държави говорят, че Хърватска трябва да влезе, но ние – не. Шамарът е звучен и тепърва ще кънти.

През 2007 хърватите все още разминират земите си – над два милиона мини са били заровени там. По това време ние с вас влизаме в ЕС.

Когато след шест години, през 2013, хърватите идват при нас в ЕС, ние вече сме печени европейци. Бойко усвоява, Доган угоява, а детето на мафията Пеевски е възмъжал до шеф на ДАНС.

Само година по-късно те ще си фалират дружно “банката на властта”, ще изпарят шест милиарда лева и ще превърнат Гешев в Господ.

През цялото това време путинските енергийни олигарси ще се хрантутят тук без да плащат данъци, а дори накрая ние ще им платим три милиарда да си опънат през земите ни онази тръба, която да опрат в челото на Европа днес.

Девет години след като ни догониха като членове на ЕС, хърватите са с по-висок стандарт, по-висок брутен продукт на глава от населението, чувствително по-бързо развиваща се икономика от нас. Но това съвсем не е единствената причина европейците да казват сега – искаме тях, а не вас, драги българи.

Основната причина е, че хърватите наистина са разминирали земите си. А ние се оставихме на една шайка престъпници да се преструват на европейци за наша сметка, докато се угояват.

Но най-вече оставихме едни мини, заровени тук по време на Студената Война от съветските копои, наречени ДС.

Тези мини вече гърмят.

One thought on “Шамарът е звучен и тепърва ще кънти

  1. Бимбалов, вече 2 години не управлява ГЕРБ, кажи защо не ни искат в Шенген, а не дъвчи стари лайна и опорните глупости на всички некадърни политици. Нали махнахте Борисов. Защо въпреки всичко вече и Австрия не ни иска „в рая“? Специално за брутния продукт Хърватия винаги е била много пред нас, а ние бавно и полека ги настигаме. Те не бяха приети със Словения в ЕС, много преди нас, само заради териториални спорове със Сърбия и това, че криеха един техен военнопрестъпник и не го даваха на съда в Хага. Нека да бъдем обективни, сега държавата ни е много по-разграден двор, отколкото беше при Борисов.

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s