Bсеки народ заслужава съдбата си!

Грета Ганева

Неприемането на България в Шенген не е само констатация за липсата на правова държава и разядени от корупция институции и власти. Това е много лош знак занапред!
Неприемането на България в Шенген не е само констатация за липсата на правова държава и разядени от корупция институции и власти. Това е много лош знак занапред!

Коментарът е от профила на автора във фейсбук.

България се откъсва.

Отказът на Европа да влезем в Шенген наред с Хърватия и Румъния, ще е:

1. Не просто знак за досегашния отказ на политиците ни да следват стандартите на демокрацията.

2. Не е и единствено констатация относно липсата на действаща в момента правова държава и разядени от корупция институции и власти, макар и тя (констатацията) да е достатъчна за формиране на решението

3. Това е много лош знак занапред! Особено в условията на война, след която ще се прекроява геополитическата карта на Европа, откъсването ни от цивилизацията проектира тъмнина, в която не искам отново да влизаме.

Прави впечатление, че отвътре също се подготвяме за подобно развитие:

1. Приемането с 200 на измененията в Изборния кодекс представляват сглобяване на изборния процес за кражба на вота ни и ще е все едно за кого сме гласували. Резултатът: властта ще се отнеме от народа, т.е. властта няма да произтича от народа, следователно няма и да се упражнява в името на народа, а в името на онзи, който сглобява резултатите от изборите;

2. Вече две години парламентарната ни република се управлява извънпарламентарно;

3. Вървим към убеждаване за трансформиране на пармалентарната ни република в президентска. И никой не казва, че така ще ни се отнеме още от властта и демокрацията.

Та, всеки народ заслужава съдбата си!

Не политиците ни са виновни! Един Александър Морфов демокрация не прави.

One thought on “Bсеки народ заслужава съдбата си!

  1. Морфов като пример за демократ е поредната тъпотия, която можете да избълвате. Нямаше да ни приемат в Шенген, ако ще и да бяхме станали люлката на всемирната демокрация. Нали вече 2 години „тиранина“ Борисов не управлява и няма корупция. Холандците едно си знаят, едно си баят. Между другото в изискванията за Шенген няма нищо за курупция, емигранти и други подобни.

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s