А дойде ли Магнитски – това е краят

Evgeni Kanev

В отчаяния си опит за цялостно евроатлантическо изпиране – в което успяха да ангажират автентични евроатлантици и дори посланици – ГЕРБ търпят всекидневни поражения. Чак дотам, че за да не изглеждат в пълна изолация днес за първи път от много време ББ прие покана да отиде на среща в парламента с друг партиен лидер, вместо стандартно да прати своите аватари.

Резюме на пораженията

(1) Провал в създаването на правителство с първия мандат

(2) Провал в лобирането пред чужди посолства да бъдат включени в създаването на “евроатлантическо” правителство във втория и третия мандат

(3) Провал да припишат ДжемКорп на Промяната, след като стана ясно, че контактът с тях идва от президентството

(4) Провал да припишат поскъпването на горивата с левче, заради услуга на Промяната с дерогацията на руския нефт към Лукойл, след като стана ясно, че това е направено и заради износа за Украйна.

(5) Провал в опита да опетнят ДБ с Нексо като криминална компания, след като става ясно, че тя е такава само според българската прокуратура

(6) Провал да снемат отговорността си за подаряването на панаира на почетния руски консул с помощта на своите общински съветници и кметове във Варна и Пловдив – а Панаирът – според Осман Октай – е не просто имот, а място за среща на руски и западни компании по схеми – вероятно свързани със заобикаляне на ембаргото върху Русия.

(7) Провал на PR за “помощта” им за Украйна след като Зеленски, Кулеба и натовски страни ясно заявиха пред западни издания, че помощта се дължи изцяло на Промяната.

(😎 Провал на цялата им евроатлантическа премяна, след като за всеки неутрален наблюдател е видно, че нито те критикуват Радев за проруските му действия, нито са критикувани от пропутинските медии и журналисти у нас за техния “евроатлантизъм”. Защото се плаща да се критикуват автентични, а не фейк позиции.

(9) Провалът в ролята на евроатлантик е съдбоносен, защото тя е последната легитимация на ББ пред Запада и беше нарочно целена през последната година като индулгенция за корупцията и търсене на спасение от Магнитски.

(10) А дойде ли Магнитски – това е краят на ББ.

И начало на нормализацията в нашата политика.

One thought on “А дойде ли Магнитски – това е краят

  1. А авторът още ли чака Годо? Законът Магнитски никога няма да дойде както го очаквате, драги. Написанотоо от теб показва дълбоко непознаване на действието му. Действията на Кирчо и Асенчо уж по закона Магнитски бяха отхвърлени от българския конституционен съд.

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s