Московските братушки са на привършване – брат братушка не храни, тежко му, който го има

Иво Инджев

Братушките на Московията се топят (не помежду си и пред Батюшката в Кремъл). На привършване са.

В рамките на два дни Кремъл получи два звучни шамара по имперската си мутра. Пръв в този рунд я зашлеви братушката Вучич. Заяви от най-високия връх на сръбската държава, че Крим и Донбас са украински и винаги ще бъдат такива.

Още не се бяха опомнили от шока в Москва и иранските братушки последваха сръбското кроше. Външният министър на Иран Хосейн Амир Абдолианан буквално повтори казаното от Вучич. Уточни за съмняващите се, че Техеран заема тази позиция “въпреки добрите отношения с Москва”.

Турските братушки на раzия отдавна се гаврят и заявяват същото: че въпреки добрите си двустранни отношения (т.е. добрата далавера с руските суровини, които спазаряват изгодно за себе си) с изпадналите в международна изолация северни Братушки, не признават анексирането на Крим.

Ама толкова много не го признават, че решиха да снабдяват украинците с безпилотни самолети, превърнали се (особено в началния етап на украинската отбрана) в пилотен проект  (знаменосец или байрактар) на съпротивата срещу рашистките нашественици.

За Китай братушките от Москва отдавна са дребосъци. Братушки са само на думи. Но на практика Пекин опечалява (и обезкуражава) братушките си с недвусмислените си предупреждения срещу употребата на ядрено оръжие.

Индийските конкуренти на Китай в състезанието за лидерство в света на азиатските гиганти парадоксално притискат московските си братушки с факта, че отказват да се присъединят към международните санкции срещу Москва.

В резултат на това руският петрол тече към Индия на унизително ниски за империята цени. Тя не смее дума да обели срещу този шантаж на индийските братушки.

Останаха ли братушки на рашисткия хоризонт, след като и българите се оказахме “предатели”, захранвали тайно Украйна с оръжие и горива?

Мадуровските братушки, може би? Хм…Въздържаха се при последното гласуване да подкрепят в Общото събрание на ООН братушките си от Москва, които им харизаха не много отдавна финансова помощ за 20 милиарда долара.

Заедно с това венецуелските братушки на Кремъл все по-отчаяно се домогват до възстановяване на отношенията с американските душмани, които постепенно отслабват задушаващата хватка на санкциите върху вноса на венецуелски петрол. 

Подобно на венецуелските, арменските братушки се убеждават, че нищо добро не им носи дружбата с братушките, които не си мръднаха пръста да ги защитят от турските си братушки, застанали зад азерските в успешната им война срещу Армения.

Заедно с Казахстанските, Киргизстанските, Туркменистанските и пр. бивши средноазиатски съветски колонии, в Ереван вече в прав текст и на официално ниво негодуват срещу имперските си братушки.

Списъкът е дълъг, но за улеснение мога да кажа кои братушки все още са верни на Кремъл. Това са братушките от Лукашенковата Беларус, задно с идеологическите им братушки от Северна  Корея и африканските им братушки от Еритрея.   

Европейското изключение Орбан, което не може да бъде причислено към горните три примера по идеологически признак, все още се държи като братушка, блокирайки днес решението на ЕС за отпускане на нов транш от 500 милиона евро помощ за Украйна.

С каквото и да го държат в Москва е ясно, че това ненормално явление няма да векува (Будапеща и още няколко големи центрове в Унгария вече са в ръцете на Орбановата опозиция, която неминуемо ще приложи обединителната си хватка и на национално ниво още тази пролет). А и евтинията на руския газ, с която се предполагаше да бъде захранвана Орбановата лакомия, е на привършване – сега Будапеща плаща рекордно много за руския газ на фона на падащите цени на суровината в Европа.

Ето че днес и унгарските братушки добавиха един западен шут в мелето с Путлер- засега на ниво футболни своеволия, следвайки поне в това отношение светлия български пример.

Брат братушка не храни, тежко му, който го има.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА : Как натириха от раzия братушки от български ансамбъл.

One thought on “Московските братушки са на привършване – брат братушка не храни, тежко му, който го има

  1. Леле леле ако победи Путин, питам с в коя дупка ша се крием ако доплуват до нас. Мно тешко че Бидон и батушките около него ще се бият с Путин заради нас. А нямаме нито нефт нито гас, нито гъз за който поне куче да ни хапне. Тъга и чемер.

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s