Една усмивка, която обяснява защо доброто побеждава злото

Иво Инджев

Кратка реплика във връзка с една снимка – но не заради личността на Байдън, а заради илюстрацията как с усмивка може да се изпрати позитивно послание на опитите да те представят в негативна светлина.

Репортер пита американския президент Джо Байдън, който многократно е заявявал ясно увереността си в необходимостта Украйна да победи в натрапената й война от Путлер (наричайки го в прав текст убиец): “Господин президент, искате ли Украйна да победи”.

Отговорът на президента е мълчалива, ослепителна усмивка. Без нотки на агресия или презрение към абсурдния въпрос, повторен от репортера настоятелно заради мълчанието на Байдън.  

Бих могъл с лекота да приложа контраилюстрации с озверели гримаси на Путлер, например от онова негово изявление след нахлуването на войските му в Украйна, когато с изкривена физиономия изискваше украинските военни да се предадат на момента и междувременно да свалят президента Зеленски. Но няма да го направя.

Не целя да демонстрирам очевидната разлика – очевидна, защото подобни снимки на Путин просто няма.

Само искам да кажа, че в крайна сметка доброто побеждава злото. На това се дължи оцеляването на човечеството до ден днешен въпреки злодеите.

Вашият коментар