Генералът Марков – един докладващ на Русия Левски, когото ще колят

Ултракрайната бутафорна русофилия си намери нов идеолог

НИКОЛАЙ ИВАНОВ

FB/ Nikolai Markov Досущ Апостола!

Много хора знаят кой е Николай Марков. Но и много не знаят. Ще запълним липсата на вторите, като им обясним това, което първите знаят. Откъде го знаят? От неговите изяви в интернет, разбира се.

И така, подполковник Николай Марков, един от лидерите на партия „Величие“, а също и полковник в американската армия, генерал в руската и генерал-майор от която и да е друга армия, е много активен във „Фейсбук“ човек. Сменя профилите, пише няколко поста на ден, коментира всякакви теми.

Но най-присърце му е Россия

Живее с трепет за нея, тревожи се, надява се, всеотдайно допринася за тържеството на „руския мир“. Всяка дума – куршум по украинските нацисти. Душата му – стон и срещу либералните. 

Ако се чудите откъде идват проблемите на Еманюел Макрон напоследък, то отговорът е ясен. Николай Марков се е заел:

Мисията из Европа и САЩ не е причина Марков да забрави за „своята си работа“. Той редовно праща за „сведение и разпореждане“ в Москва информация от България.  Явно критиката по-долу ще да е към партия „Възраждане“, която не правела такива неща, а само приказва – а Марков ги прави чрез една перманентно секретна операция: 

По някое време след тоя пост Марков пише, че ДАНС са го привикали. Агенцията е сезирана и сега след изборите. Знае се, че сигналът е подаден от сдружение БОЕЦ. Но Марков „нарежда“ не само него (правописът е оригинален тук и нататък): „ДАНС са много благодарни на гошко боеца, афера пеевска, кардам ефенди и мангал-коци, за доносите срещу Негово Величество Николай Марков. Този мръсен шпионин е разкрит от горните бдителни граждани и предаден на дансаджийската гилотина. Спете спокойно деца! Вече няма шпиони в клета майка България. Чисто е“. Най-вероятно след „гошко боеца“ Марков визира един сайт, един инфлуенсър и един лидер възрожденец.

Както е видно, Марков нарича себе си „Негово Величество“. Понякога към народа също се обръща с „Величества“. Но той в действителност е силно религиозен човек. Точно какъвто трябва да е. Пост от март 2023 г.:

„Слава России! Героям Слава.

Отче наш, Който си на небесата! Да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля както на небето, така и на земята; насъщния ни хляб дай ни днес и прости нам дълговете ни, както и ние прощаваме на длъжниците си; и не ни въвеждай в изкушение, но ни избави от лукавия. Защото твое е Царството и силата и славата вовеки веков. Амин.

Лека и спокойна нощ, братя и сестри. Бог да пази Русия!“.

Пак тогава Марков съветва населението с какво да се запасява: 

„Препоръка.От ваш офицер.

Вода, лекарства, храна, белина, сапун, оръжия, дрехи, радиостанция на УКВ, обувки, мини зарядно устройство на слънце, раници, карти, механичен компас, ръчно надуваема лодка, филтър за пречистване на вода, прибор за нощно виждане, бинокъл, кислород и други подобни. В такива неща инвестирайте, не е толкова скъпо. Пък и парите ви ще изчезнат, сега имате. Те и без това няма да ви трябват за нищо“. 

Както е ясно 14 месеца по-късно, несбъдването на горната прогноза не е проблем. Точно обратното – заради нея

и други такива простотии човекът си стана депутат

Ултракрайната бутафорна русофилия търси такива като него.

Марков ползва „Фейсбук“ и за шегички. Ето една: 

А ето и друга шегичка. Вътрешно-политическа:

https://www.facebook.com/v3.2/plugins/post.php?app_id=&channel=https%3A%2F%2Fs

„Аз за депутат не ставам, защото не съм толкова умен“, гласи друго откровение на Марков, опаковано като майтап срещу Слави Трифонов и балета му. „Имам грациозна фигура, лек отскок и финес“, уточнява генаралът, който е още полковник и подполковник.

Може ли такъв човек да няма фенове от изкуството? И то да не го впише във вечния си летопис? Не, няма как. Жена рисува Марков, той ѝ благодари:

https://www.facebook.com/v3.2/plugins/post.php?app_id=&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2

Отдолу под картината други фенки се състезават да привлекат вниманието му. Победител е една-единствена, с този коментар:

„Г-н полковник, приличате на Апостола В. Левски. Излъчването Ви, очите изобщо целият Ви образ на мен лично ми прилича. Браво на художничката! Вие сте прекрасно пресъздаден“.

Още от Марков. Забележително е, че отдолу няма усмихнати емотикони, поклонниците му приемат всичко насериозно:

https://www.facebook.com/v3.2/plugins/post.php?app_id=&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.face

„Единственото, което НАТО гарантира, е, че възможната война е само световната война“.

„Припомням. Президентът на Русия, Владимир Путин: „Ние знаем в какво положение е поставен българския народ от своето правителство. Знаем също, че всеки истински българин носи Русия в сърцето си и ако този приятелски народ има нужда от помощ, той ще я получи. Нищо и никой не е в състояние да застане между нашите два народа“. „Нещо неясно?“ (реално такова изказване на Путин няма – б.а.)

„…Русия е много по-голяма от вас и ниските ви страсти. И ако не бърза смърт за всеки дръзнал, Русия ще продължи да дава урок след урок на всеки, чието сърце е изстинало от страх или омраза. На всяко сърце, което се е превърнало в камък“.

Днес Марков и съратникът му Ивелин Михайлов обясняват, че не били против НАТО и ЕС – избирателите им да се оправят с тях.  

Но може ли все пак при такъв човек,

такъв лъв, всичко да е безоблачно?

Няма как. В часовете след вота Марков се оплака, че е бил заплашван. Долните изречения са придружени от скрийншот с цинични заплахи, които ви спестяваме:

„Заплаха за убийство на политически лидер! Започва се.

Ето какво получавам, само минути след официалното политическо изявление, свързано с фалшификациите на изборите за 50-ти парламент. Един много мил и любезен, господин Мустафа Миранов от Русе е мотивиран, вероятно от Пеевски и компания, да ме заколи публично!!! Подавам сигнал до ДАНС и прочее. Подавам и сигнал към вежливите хора, мои приятели. Който го намери пръв“.

В заключение следва да се припомни, че Николай Георгиев Марков работи от 1993 г. до 2007 г. в НСО. А сега си представете, че

и други служители на НСО са като него,

дори наполовина. Сакън, нали!

Тия дни Николай Георгиев Марков ще се закълне като законно избран български народен представител. Къде е смешното, къде е трагичното в тая история – нека всеки сам си преценя.

Вашият коментар